Nabeschouwing Motherwell - Dundee (1-0) || Schotse Premiership 2021/2022

Zaterdag 28 augustus 2021 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Motherwell het zaterdag 28 augustus 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Dundee. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Dundee live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Dundee (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Dundee is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 1-0 overwinning voor Motherwell. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door T. Watt, waarmee Motherwell met 1-0 de leiding nam. In de 79e minuut moest J. Carroll van het veld vertrekken nadat scheidsrechter William Collum een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Motherwell verder met een speler minder.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Motherwell.

LIVE Motherwell - Dundee 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Dundee teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Wissel Dundee Wissel P. McGowan voor C. Adam Dundee
34' Doelpunt Motherwell Doelpunt T. Watt met assist van J. Carroll Motherwell 1-0
60' Wissel Dundee Wissel C. Sheridan voor S. Byrne Dundee
68' Wissel Motherwell Wissel K. van Veen voor K. Woolery Motherwell
68' Wissel Motherwell Wissel S. Goss voor J. Amaluzor Motherwell
73' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor K. van Veen Motherwell
78' Wissel Dundee Wissel D. McDaid voor L. McCowan Dundee
79' Rode kaart Motherwell Rode kaart voor J. Carroll Motherwell
80' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor L. Kelly Motherwell
81' Wissel Motherwell Wissel N. McGinley voor T. Watt Motherwell
95' Gele kaart Dundee Gele kaart voor P. McGowan Dundee
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Dundee
Opstellingen Motherwell - Dundee
De opstellingen van Motherwell en Dundee zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Dundee zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Motherwell - Dundee

Motherwell en Dundee treffen elkaar in de 4e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Motherwell en Dundee in de Schotse Premiership vond plaats op 27 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Motherwell. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Motherwell favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Dundee slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Motherwell 10
Winst Dundee 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Motherwell op een 7e positie staat, terwijl we Dundee terugvinden op de 9e plaats.