Nabeschouwing Aberdeen - Motherwell (1-0) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Aberdeen het zaterdag 27 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Motherwell (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter Craig Napier geëindigd in een 1-0 overwinning voor Aberdeen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Jack Vale in de 56e minuut, waardoor Motherwell met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 60 minuten was het Stefan Gartenmann die Aberdeen op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Aberdeen uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Aberdeen - Motherwell 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Stefan Gartenmann Aberdeen
56' Rode kaart Motherwell Rode kaart voor Jack Vale Motherwell
59' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Motherwell
60' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Stefan Gartenmann met assist van Junior Hoilett Aberdeen 1-0
70' Wissel Motherwell Wissel Andy Halliday voor Dan Casey Motherwell
71' Wissel Aberdeen Wissel Duk voor C. Barron Aberdeen
71' Wissel Motherwell Wissel Sam Nicholson voor Davor Zdravkovski Motherwell
74' Wissel Aberdeen Wissel Richard Jensen voor J. MacKenzie Aberdeen
81' Wissel Motherwell Wissel Moses Ebiye voor L. Miller Motherwell
81' Wissel Motherwell Wissel Bevis Mugabi voor Stephen ODonnell Motherwell
88' Wissel Motherwell Wissel Oli Shaw voor Georgie Gent Motherwell
94' Wissel Aberdeen Wissel Ester Sokler voor Bojan Miovski Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Motherwell
Opstellingen Aberdeen - Motherwell
De opstellingen van Aberdeen en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Motherwell zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Aberdeen - Motherwell

Aberdeen en Motherwell treffen elkaar in de 34e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Napier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aberdeen en Motherwell in de Schotse Premiership vond plaats op 16 maart 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aberdeen. Op basis van de afgelopen 56 duels tussen beide ploegen is Aberdeen favoriet. De thuisploeg wist 23 keer te winnen, terwijl Motherwell slechts 20 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aberdeen 23
Winst Motherwell 20
Gelijkspel 13
Totaal 56

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aberdeen op een 3e positie staat, terwijl we Motherwell terugvinden op de 2e plaats.