Nabeschouwing Dundee - Motherwell (2-3) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 6 april 2024 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Dundee het zaterdag 6 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Motherwell (2-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter David Dickinson geëindigd in een 2-3 overwinning voor Motherwell. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door Jordan McGhee, waarmee Dundee met 1-0 de leiding nam. Dundee vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Luke McCowan op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 79e minuut wist Motherwell de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Georgie Gent.

Motherwell kreeg een penalty toegewezen in de 79e minuut, die werd genomen door T. Bair. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat T. Bair van Motherwell de 2-2 maakte in de 81e minuut. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Motherwell dat via Moses Ebiye nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 93e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Dickinson bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Motherwell.

LIVE Dundee - Motherwell 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Doelpunt Dundee Doelpunt Jordan McGhee met assist van Amadou Bakayoko Dundee 1-0
46' Wissel Motherwell Wissel Stephen ODonnell voor A. Devine Motherwell
68' Wissel Dundee Wissel M. Mellon voor Scott Tiffoney Dundee
70' Doelpunt Dundee Doelpunt Luke McCowan Dundee 2-0
74' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Amadou Bakayoko Dundee
74' Wissel Motherwell Wissel Moses Ebiye voor Davor Zdravkovski Motherwell
74' Wissel Motherwell Wissel L. Miller voor Andy Halliday Motherwell
77' Jack Vale Motherwell
79' Doelpunt Motherwell Doelpunt Georgie Gent met assist van L. Miller Motherwell 2-1
79' Penalty gemist Motherwell Penalty gemist T. Bair T. Bair Motherwell
80' Georgie Gent Motherwell
81' Doelpunt Motherwell Doelpunt T. Bair met assist van L. Miller Motherwell 2-2
82' Gele kaart Dundee Gele kaart voor M. Mellon Dundee
93' Doelpunt Motherwell Doelpunt Moses Ebiye met assist van Jack Vale Motherwell 2-3
95' Wissel Motherwell Wissel Calum Butcher voor Jack Vale Motherwell
95' Wissel Dundee Wissel Zach Robinson voor L. Cameron Dundee
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Motherwell
Opstellingen Dundee - Motherwell
De opstellingen van Dundee en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Motherwell zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.