Nabeschouwing Austria Klagenfurt - Wattens (2-3) || Tipico Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 29 oktober 2022 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2022/2023 neemt Austria Klagenfurt het zaterdag 29 oktober 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Wattens. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportplatz KAC in Klagenfurt.

Via de Austria Klagenfurt - Wattens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Austria Klagenfurt - Wattens (2-3)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Austria Klagenfurt en Wattens is onder leiding van scheidsrechter Manuel Schüttengruber geëindigd in een 2-3 overwinning voor Wattens. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. WSG Tirol kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van T. Sabitzer. WSG Tirol vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Ranacher op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 44e minuut wist Austria Klagenfurt de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. Pink.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Pink de 2-2 maakte voor Austria Klagenfurt. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk WSG Tirol dat in de 90e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat V. Muller de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Manuel Schüttengruber bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Wattens.

LIVE Austria Klagenfurt - Wattens 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Austria Klagenfurt - Wattens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt WSG Tirol Doelpunt T. Sabitzer met assist van S. Ogrinec WSG Tirol 0-1
12' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor B. Blume WSG Tirol
28' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor S. Ogrinec WSG Tirol
37' Gele kaart Austria Klagenfurt Gele kaart voor F. Rieder Austria Klagenfurt
42' Doelpunt WSG Tirol Doelpunt A. Ranacher met assist van L. Sulzbacher WSG Tirol 0-2
43' Gele kaart Austria Klagenfurt Gele kaart voor A. Irving Austria Klagenfurt
44' Doelpunt Austria Klagenfurt Doelpunt M. Pink met assist van S. Karweina Austria Klagenfurt 1-2
47' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor T. Sabitzer WSG Tirol
46' Wissel Austria Klagenfurt Wissel J. Arweiler voor F. Rieder Austria Klagenfurt
46' Wissel Austria Klagenfurt Wissel R. Benatelli voor S. Karweina Austria Klagenfurt
64' Wissel WSG Tirol Wissel O. Okungbowa voor S. Ogrinec WSG Tirol
70' Wissel Austria Klagenfurt Wissel S. Straudi voor A. Irving Austria Klagenfurt
70' Wissel WSG Tirol Wissel Z. Rogelj voor B. Blume WSG Tirol
76' Doelpunt Austria Klagenfurt Doelpunt M. Pink met assist van C. Wernitznig Austria Klagenfurt 2-2
83' Gele kaart Austria Klagenfurt Gele kaart voor M. Moreira Austria Klagenfurt
84' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor N. Prelec WSG Tirol
85' Wissel WSG Tirol Wissel T. Prica voor T. Sabitzer WSG Tirol
85' Wissel Austria Klagenfurt Wissel T. Schumacher voor C. Wernitznig Austria Klagenfurt
90' Doelpunt WSG Tirol Doelpunt V. Muller met assist van Z. Rogelj WSG Tirol 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Austria Klagenfurt - Wattens
Opstellingen Austria Klagenfurt - Wattens
De opstellingen van Austria Klagenfurt en Wattens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Austria Klagenfurt gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Wattens zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.