Nabeschouwing Salzburg - Wattens (2-0) || Tipico Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2022/2023 neemt Salzburg het zaterdag 3 september 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Wattens. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Salzburg - Wattens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - Wattens (2-0)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Salzburg en Wattens is onder leiding van scheidsrechter Harald Lechner geëindigd in een 2-0 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door N. Okafor, waarmee Salzburg met 1-0 de leiding nam. Salzburg vergrootte in de 79e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Diarra op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Salzburg.

LIVE Salzburg - Wattens 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - Wattens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Salzburg Doelpunt N. Okafor met assist van Fernando Salzburg 1-0
29' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor K. Schulz WSG Tirol
48' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor A. Ulmer Salzburg
60' Wissel WSG Tirol Wissel T. Sabitzer voor T. Prica WSG Tirol
61' Wissel WSG Tirol Wissel D. Stumberger voor K. Schulz WSG Tirol
61' Wissel Salzburg Wissel J. Adamu voor Fernando Salzburg
61' Wissel Salzburg Wissel Y. Diarra voor N. Seiwald Salzburg
61' Wissel Salzburg Wissel B. Sesko voor N. Okafor Salzburg
61' Wissel Salzburg Wissel L. Gourna-Douath voor D. Kameri Salzburg
67' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor A. Dedic Salzburg
77' Wissel WSG Tirol Wissel L. Rinaldi voor V. Muller WSG Tirol
79' Doelpunt Salzburg Doelpunt Y. Diarra met assist van B. Sesko Salzburg 2-0
83' Wissel Salzburg Wissel S. Pavlovic voor M. Wober Salzburg
85' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor L. Rinaldi WSG Tirol
93' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor Z. Rogelj WSG Tirol
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - Wattens
Opstellingen Salzburg - Wattens
De opstellingen van Salzburg en Wattens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Wattens zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Matthias Jaissle
Formatie 3-5-1-1
Coach Thomas Silberberger
Voorbeschouwing Salzburg - Wattens

Salzburg en Wattens treffen elkaar in de 7e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harald Lechner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salzburg en Wattens in de Tipico Bundesliga vond plaats op 11 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Salzburg. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Salzburg favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Wattens slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Salzburg 7
Winst Wattens 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salzburg op een 2e positie staat, terwijl we Wattens terugvinden op de 6e plaats.