Nabeschouwing Wattens - Rapid Wien (0-5) || Tipico Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 1 oktober 2022 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2022/2023 neemt Wattens het zaterdag 1 oktober 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in Gernot Langes Stadion in Wattens.

Via de Wattens - Rapid Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wattens - Rapid Wien (0-5)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Wattens en Rapid Wien is onder leiding van scheidsrechter Alan Kijas geëindigd in een 0-5 overwinning voor Rapid Wien. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door G. Burgstaller, waarmee Rapid Vienna met 0-1 de leiding nam. Rapid Vienna vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Grull op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Rapid Vienna vervolgens op 0-3. Het was G. Burgstaller die vanaf 11 meter wist te scoren in de 57e minuut.

Ook na de derde treffer nam Rapid Vienna geen gas terug, waardoor in de 78e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van F. Druijf. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Rapid Vienna. Deze werd gescoord door B. Zimmermann in de 81e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alan Kijas en eindigde de wedstrijd dus met een 0-5 stand in het voordeel van Rapid Wien.

LIVE Wattens - Rapid Wien 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wattens - Rapid Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart WSG Tirol Gele kaart voor L. Rinaldi WSG Tirol
32' Wissel Rapid Vienna Wissel M. Grull voor M. Hofmann Rapid Vienna
45' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt G. Burgstaller Rapid Vienna 0-1
51' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt M. Grull met assist van M. Koscelnik Rapid Vienna 0-2
55' Wissel WSG Tirol Wissel S. Ogrinec voor L. Rinaldi WSG Tirol
57' Penalty Rapid Vienna Penalty G. Burgstaller Rapid Vienna 0-3
60' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor J. Auer Rapid Vienna
64' VAR: Afgekeurd doelpunt N. Prelec Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel N. Prelec WSG Tirol
71' Wissel Rapid Vienna Wissel T. Schick voor N. Kuhn Rapid Vienna
78' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt F. Druijf met assist van T. Schick Rapid Vienna 0-4
79' Wissel WSG Tirol Wissel J. Forst voor N. Prelec WSG Tirol
79' Wissel WSG Tirol Wissel J. Ertlthaler voor B. Blume WSG Tirol
80' Wissel WSG Tirol Wissel Z. Rogelj voor D. Stumberger WSG Tirol
80' Wissel Rapid Vienna Wissel B. Zimmermann voor F. Druijf Rapid Vienna
80' Wissel Rapid Vienna Wissel P. Greil voor R. Kerschbaum Rapid Vienna
81' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt B. Zimmermann met assist van T. Schick Rapid Vienna 0-5
Video hoogtepunten en samenvatting Wattens - Rapid Wien
Opstellingen Wattens - Rapid Wien
De opstellingen van Wattens en Rapid Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wattens gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Rapid Wien zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.