Nabeschouwing Legia Warszawa - AZ (2-0) || UEFA Conference League 2023/2024

Donderdag 14 december 2023 - 18:45 uur

In de UEFA Conference League 2023/2024 neemt Legia Warszawa het donderdag 14 december 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Miejski Legii Warszawa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego in Warszawa.

Via de Legia Warszawa - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Legia Warszawa - AZ (2-0)

Het UEFA Conference League duel tussen Legia Warszawa en AZ is onder leiding van scheidsrechter Harald Lechner geëindigd in een 2-0 overwinning voor Legia Warszawa. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Yuri Ribeiro, waarmee Legia Warszawa met 1-0 de leiding nam. In de 53e minuut moest Bruno Martins Indi  van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Harald Lechner een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest AZ verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Legia Warszawa via een goal van Blaž Kramer in de 81e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Legia Warszawa.

LIVE Legia Warszawa - AZ 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Legia Warszawa - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Doelpunt Legia Warszawa Doelpunt Yuri Ribeiro met assist van Josué Legia Warszawa 1-0
53' Rode kaart AZ Rode kaart voor Bruno Martins Indi  AZ
60' Wissel AZ Wissel Riechedly Bazoer voor Tiago Dantas  AZ
60' Wissel AZ Wissel Jens Odgaard voor Myron van Brederode  AZ
67' Wissel AZ Wissel Ibrahim Sadiq voor Denso Kasius AZ
68' Wissel Legia Warszawa Wissel Gil Dias voor Pawel Wszolek Legia Warszawa
68' Wissel Legia Warszawa Wissel Blaž Kramer voor Marc Gual Legia Warszawa
74' Wissel Legia Warszawa Wissel Artur Jędrzejczyk voor Radovan Pankov Legia Warszawa
80' Wissel AZ Wissel Jayden Addai voor Yukinari Sugawara AZ
80' Wissel AZ Wissel Djordje Mihailovic voor Dani de Wit AZ
81' Doelpunt Legia Warszawa Doelpunt Blaž Kramer met assist van Josué Legia Warszawa 2-0
87' Wissel Legia Warszawa Wissel Bartosz Kapustka voor Josué Legia Warszawa
87' Wissel Legia Warszawa Wissel Maciej Rosołek voor Ernest Muci Legia Warszawa
Video hoogtepunten en samenvatting Legia Warszawa - AZ
Opstellingen Legia Warszawa - AZ
De opstellingen van Legia Warszawa en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Legia Warszawa gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Kosta Runjaic
Voorbeschouwing Legia Warszawa - AZ

Legia Warszawa en AZ spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de UEFA Conference League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harald Lechner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Legia Warszawa en AZ in de UEFA Conference League vond plaats op 5 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 1 keer wist de ploeg van Legia Warszawa te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Legia Warszawa. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Legia Warszawa 0
Winst AZ 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Legia Warszawa op een 2e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 3e plaats.