Nabeschouwing Finland - Montenegro (2-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 7 juni 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Finland het dinsdag 7 juni 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Montenegro. De wedstrijd wordt gespeeld in Helsingin olympiastadion in Helsingfors.

Via de Finland - Montenegro live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Finland - Montenegro (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Finland en Montenegro is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 2-0 overwinning voor Finland. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door J. Pohjanpalo, waarmee Finland met 1-0 de leiding nam. Finland vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Pohjanpalo op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Finland.

LIVE Finland - Montenegro 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Finland - Montenegro teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt Finland Doelpunt J. Pohjanpalo met assist van T. Pukki Finland 1-0
38' Doelpunt Finland Doelpunt J. Pohjanpalo met assist van L. Lingman Finland 2-0
46' Wissel Montenegro Wissel B. Sekulic voor U. Djuranovic Montenegro
46' Wissel Montenegro Wissel D. Camaj voor F. Beqiraj Montenegro
46' Wissel Montenegro Wissel D. Bozovic voor I. Vukotic Montenegro
67' Wissel Finland Wissel R. Schuller voor G. Kamara Finland
67' Wissel Finland Wissel M. Forss voor T. Pukki Finland
67' Wissel Finland Wissel O. Valakari voor R. Lod Finland
67' Wissel Montenegro Wissel S. Haksabanovic voor I. Vujacic Montenegro
71' Gele kaart Montenegro Gele kaart voor N. Sipcic Montenegro
78' Wissel Montenegro Wissel A. Marusic voor V. Savicevic Montenegro
79' Wissel Finland Wissel N. Alho voor A. Granlund Finland
86' Wissel Finland Wissel S. Vaisanen voor R. Jensen Finland
Video hoogtepunten en samenvatting Finland - Montenegro
Opstellingen Finland - Montenegro
De opstellingen van Finland en Montenegro zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Finland gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Montenegro zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Markku Kanerva
Voorbeschouwing Finland - Montenegro

Finland en Montenegro spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Finland en Montenegro elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Finland 0
Winst Montenegro 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Finland op een 3e positie staat, terwijl we Montenegro terugvinden op de 1e plaats.