Nabeschouwing Montenegro - Finland (0-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Maandag 26 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Montenegro het maandag 26 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Finland. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Pod Goricom in Podgorica.

Via de Montenegro - Finland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Montenegro - Finland (0-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Montenegro en Finland is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 0-2 overwinning voor Finland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Z. Tomasevic van Montenegro. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 17e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 47 minuten was het O. Antman die Finland op een 0-1 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Finland via een goal van B. Kallman in de 53e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

In de 68e minuut werd M. Radulovic van Montenegro met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Montenegro het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Finland.

LIVE Montenegro - Finland 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Montenegro - Finland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Montenegro Gele kaart voor Z. Tomasevic Montenegro
12' Gele kaart Montenegro Gele kaart voor I. Vujacic Montenegro
17' Tweede gele kaart Montenegro Tweede gele kaart voor Z. Tomasevic Montenegro
18' Gele kaart Montenegro Gele kaart voor S. Jovetic Montenegro
19' Gele kaart Montenegro Gele kaart voor M. Vesovic Montenegro
24' Gele kaart Finland Gele kaart voor K. Kairinen Finland
25' Wissel Montenegro Wissel S. Balic voor R. Radunovic Montenegro
32' Wissel Montenegro Wissel D. Camaj voor S. Haksabanovic Montenegro
33' Wissel Montenegro Wissel A. Scekic voor S. Jovetic Montenegro
46' Wissel Finland Wissel J. Pohjanpalo voor L. Lingman Finland
47' Doelpunt Finland Doelpunt O. Antman met assist van T. Pukki Finland 0-1
53' Doelpunt Finland Doelpunt B. Kallman met assist van O. Antman Finland 0-2
62' Wissel Montenegro Wissel U. Djurdjevic voor S. Mugosa Montenegro
63' Wissel Montenegro Wissel M. Vukcevic voor V. Jovovic Montenegro
67' Gele kaart Montenegro Gele kaart voor U. Djurdjevic Montenegro
68' Rode kaart Montenegro Rode kaart voor M. Radulovic Montenegro
74' Wissel Finland Wissel S. Hostikka voor B. Kallman Finland
74' Wissel Finland Wissel M. Forss voor T. Pukki Finland
83' Gele kaart Finland Gele kaart voor S. Hostikka Finland
89' Wissel Finland Wissel P. Soiri voor O. Antman Finland
Video hoogtepunten en samenvatting Montenegro - Finland
Opstellingen Montenegro - Finland
De opstellingen van Montenegro en Finland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Montenegro gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Finland zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Coach Miodrag Radulović
Formatie 4-5-1
Coach Markku Kanerva
Voorbeschouwing Montenegro - Finland

Montenegro en Finland spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Montenegro en Finland in de UEFA Nations League vond plaats op 7 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Finland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Finland favoriet. 1 keer wist de ploeg van Montenegro te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Montenegro. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Montenegro 0
Winst Finland 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Montenegro op een 2e positie staat, terwijl we Finland terugvinden op de 3e plaats.