Nabeschouwing Montenegro - Romania (2-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Zaterdag 4 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Montenegro het zaterdag 4 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Romania. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Pod Goricom in Podgorica.

Via de Montenegro - Romania live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Montenegro - Romania (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Montenegro en Romania is onder leiding van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg geëindigd in een 2-0 overwinning voor Montenegro. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 66e minuut door S. Mugosa, waarmee Montenegro met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Montenegro opnieuw te scoren. In de 87e minuut was het M. Vukcevic die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Montenegro.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Montenegro.

LIVE Montenegro - Romania 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Montenegro - Romania teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Romania Wissel A. Cretu voor L. Cristea Romania
27' Gele kaart Romania Gele kaart voor N. Bancu Romania
43' Gele kaart Montenegro Gele kaart voor V. Jovovic Montenegro
46' Wissel Romania Wissel A. Maxim voor D. Olaru Romania
56' Wissel Montenegro Wissel D. Bozovic voor V. Jovovic Montenegro
65' Wissel Romania Wissel D. Alibec voor F. Tanase Romania
65' Wissel Romania Wissel A. Mitrita voor V. Mihaila Romania
66' Doelpunt Montenegro Doelpunt S. Mugosa met assist van S. Haksabanovic Montenegro 1-0
78' Wissel Romania Wissel A. Cicaldau voor R. Marin Romania
79' Wissel Montenegro Wissel A. Scekic voor M. Raickovic Montenegro
79' Wissel Montenegro Wissel M. Vukcevic voor A. Marusic Montenegro
84' Wissel Montenegro Wissel V. Savicevic voor M. Jankovic Montenegro
84' Wissel Montenegro Wissel R. Radunovic voor S. Haksabanovic Montenegro
87' Doelpunt Montenegro Doelpunt M. Vukcevic met assist van S. Mugosa Montenegro 2-0
96' Gele kaart Montenegro Gele kaart voor D. Bozovic Montenegro
Video hoogtepunten en samenvatting Montenegro - Romania
Opstellingen Montenegro - Romania
De opstellingen van Montenegro en Romania zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Montenegro gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Romania zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Montenegro - Romania

Montenegro en Romania spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Montenegro en Romania in de UEFA Nations League vond plaats op 20 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Romania. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Romania favoriet. 1 keer wist de ploeg van Montenegro te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Montenegro. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.