Nabeschouwing Barcelona - América (2-3) || Vriendschappelijk club 2023

Vrijdag 22 december 2023 - 03:00 uur

In de Vriendschappelijk club 2023 neemt Barcelona het vrijdag 22 december 2023 om 03:00 uur in eigen huis op tegen América.

Via de Barcelona - América live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - América (2-3)

Het Vriendschappelijk club duel tussen Barcelona en América is onder leiding van scheidsrechter Elton Garcia geëindigd in een 2-3 overwinning voor América. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Lamine Yamal, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. América kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Julián Quiñones, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 28e minuut zette Marc Guiu zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Barcelona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 50 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Julián Quiñones de 2-2 maakte voor América. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk América dat in de 82e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Henry Martín de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Elton Garcia en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van América.

LIVE Barcelona - América 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - América teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Lamine Yamal FC Barcelona 1-0
12' Doelpunt América Doelpunt Julián Quiñones met assist van Álex Zendejas América 1-1
28' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Marc Guiu met assist van Héctor Fort FC Barcelona 2-1
46' Wissel América Wissel Emilio Lara voor Kevin Álvarez América
46' Wissel FC Barcelona Wissel Ferran Torres voor João Félix FC Barcelona
46' Wissel FC Barcelona Wissel Oriol Romeu voor Frenkie de Jong FC Barcelona
46' Wissel América Wissel Santiago Naveda voor Jonathan Dos Santos América
46' Wissel FC Barcelona Wissel Mikayil Faye voor Andreas Christensen FC Barcelona
46' Wissel América Wissel Óscar Jiménez voor Luis Malagón América
50' Doelpunt América Doelpunt Julián Quiñones América 2-2
61' Wissel América Wissel Diego Valdés voor Leonardo Suárez América
61' Wissel América Wissel Brian Rodríguez voor Álex Zendejas América
62' Wissel América Wissel Luis Fuentes voor Salvador Reyes América
62' Wissel FC Barcelona Wissel D. Kochen voor Ander Astralaga FC Barcelona
62' Wissel FC Barcelona Wissel Ángel Alarcón voor Lamine Yamal FC Barcelona
62' Wissel América Wissel Álvaro Fidalgo voor Jonathan Rodríguez América
62' Wissel América Wissel Henry Martín voor Julián Quiñones América
72' Wissel FC Barcelona Wissel Fermín López voor Unai Hernández FC Barcelona
72' Wissel FC Barcelona Wissel João Cancelo voor Gerard Martin FC Barcelona
72' Wissel FC Barcelona Wissel Mamadou Fall voor Pau Cubarsí FC Barcelona
72' Wissel FC Barcelona Wissel Pau Prim voor Marc Casadó FC Barcelona
76' Wissel FC Barcelona Wissel Robert Lewandowski voor Marc Guiu FC Barcelona
82' Doelpunt América Doelpunt Henry Martín met assist van Diego Valdés América 2-3
85' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Fermín López FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - América
Opstellingen Barcelona - América
De opstellingen van Barcelona en América zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Barcelona - América

Barcelona en América treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk club van het seizoen 2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Elton Garcia en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Barcelona en América elkaar treffen in de Vriendschappelijk club.