Nabeschouwing Anderlecht - Genk (1-2) || Croky Cup 2020/2021

Zondag 14 maart 2021 - 20:45 uur

In de Croky Cup 2020/2021 neemt Anderlecht het zondag 14 maart 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genk.

Via de Anderlecht - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Genk (1-2)

Het Croky Cup duel tussen Anderlecht en Genk is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 1-2 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door P. Onuachu, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van M. Miazga zorgde ervoor dat Genk op 0-2 kwam te staan in de 59e minuut. In de 71e minuut moest Genk verder met een man minder nadat J. Lucumi een rode kaart had gekregen.

In de 73e minuut was het Anderlecht dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van A. Trebel, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jonathan Lardot, waardoor Genk een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Anderlecht - Genk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Genk Doelpunt P. Onuachu met assist van D. Munoz Genk 0-1
46' Wissel Anderlecht Wissel M. Dauda voor A. Diaby Anderlecht
51' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor J. Cullen Anderlecht
59' Eigen doelpunt Genk Eigen doelpunt M. Miazga Genk 0-2
62' Wissel Anderlecht Wissel J. Bruun Larsen voor F. Amuzu Anderlecht
62' Wissel Anderlecht Wissel A. Trebel voor J. Cullen Anderlecht
62' Wissel Anderlecht Wissel B. Mykhaylichenko voor K. Lawrence Anderlecht
71' Rode kaart Genk Rode kaart voor J. Lucumi Genk
73' Wissel Genk Wissel M. McKenzie voor T. Bongonda Genk
73' Doelpunt Anderlecht Doelpunt A. Trebel Anderlecht 1-2
75' Wissel Anderlecht Wissel P. Mukairu voor E. Cobbaut Anderlecht
81' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor P. Mukairu Anderlecht
82' Wissel Genk Wissel C. Dessers voor P. Onuachu Genk
89' Gele kaart Genk Gele kaart voor K. Thorstvedt Genk
92' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Miazga Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Genk
Opstellingen Anderlecht - Genk
De opstellingen van Anderlecht en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Anderlecht - Genk

Anderlecht en Genk spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Croky Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Genk in de Croky Cup vond plaats op 2 maart 2013 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Genk slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.