Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (3-4) || Eredivisie 2011/2012

Woensdag 2 mei 2012 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2011/2012 neemt FC Twente het woensdag 2 mei 2012 om 20:00 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen.

Via de FC Twente - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - SC Heerenveen (3-4)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en SC Heerenveen is geëindigd in een 3-4 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 5e minuut dacht FC Twente op voorsprong te komen via een doelpunt van L. de Jong. Helaas voor FC Twente werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 20e minuut was het FC Twente dat via L. de Jong dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. B. Dost dacht na 22 minuten te scoren voor SC Heerenveen, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 63e minuut scoorde SC Heerenveen via O. Assaidi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 79 minuten spelen wist SC Heerenveen via L. Narsingh de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 83e minuut scoorde O. Assaidi namens SC Heerenveen. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 93e minuut leek Douglas te scoren voor FC Twente, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-4 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - SC Heerenveen
3
4
LIVE FC Twente - SC Heerenveen 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. de Jong met assist van P. Wisgerhof FC Twente
20' Doelpunt FC Twente Doelpunt L. de Jong met assist van R. Rosales FC Twente
22' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt B. Dost met assist van K. Nordfeldt SC Heerenveen
60' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Anholt voor D. Janmaat SC Heerenveen
63' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt O. Assaidi met assist van J. Gouweleeuw SC Heerenveen
65' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor O. Assaidi SC Heerenveen
68' Wissel FC Twente Wissel W. Verhoek voor E. Bajrami FC Twente
77' Wissel FC Twente Wissel W. Janssen voor D. Landzaat FC Twente
79' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt L. Narsingh met assist van F. Duricic SC Heerenveen
81' Wissel FC Twente Wissel G. Plet voor P. Wisgerhof FC Twente
83' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt O. Assaidi met assist van F. Duricic SC Heerenveen
85' Wissel SC Heerenveen Wissel R. van La Parra voor O. Assaidi SC Heerenveen
89' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Kruiswijk voor F. Duricic SC Heerenveen
93' Doelpunt FC Twente Doelpunt Douglas met assist van W. Verhoek FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - SC Heerenveen
Opstellingen FC Twente - SC Heerenveen

Voorbeschouwing FC Twente - SC Heerenveen

FC Twente en SC Heerenveen treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2011/2012.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 20 augustus 2011 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.