Nabeschouwing Vitesse - NEC (2-0) || Eredivisie 2011/2012

Zondag 13 mei 2012 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2011/2012 neemt Vitesse het zondag 13 mei 2012 om 14:30 uur in eigen huis op tegen NEC.

Via de Vitesse - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - NEC (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en NEC is geëindigd in een 2-0 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor B. Nuytinck in de 32e minuut, waardoor NEC met een man minder kwam te staan. In de 51e minuut was het Vitesse dat via N. Hofs dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 54e minuut kreeg N. Foor van NEC voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en NEC de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen. In de 76e minuut scoorde Vitesse via W. Bony, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-0 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Vitesse - NEC
2
0
LIVE Vitesse - NEC 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor A. Annan Vitesse
22' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor A. Büttner Vitesse
32' Rode kaart NEC Rode kaart voor B. Nuytinck NEC
49' Gele kaart NEC Gele kaart voor N. Foor NEC
51' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Hofs met assist van W. Bony Vitesse
54' Tweede gele kaart NEC Tweede gele kaart voor N. Foor NEC
56' Gele kaart NEC Gele kaart voor L. Schøne NEC
58' Gele kaart NEC Gele kaart voor K. Vadócz NEC
68' Wissel Vitesse Wissel Jonathan Reis voor G. Chanturia Vitesse
68' Wissel NEC Wissel N. van der Velden voor R. Amieux NEC
72' Wissel Vitesse Wissel M. Yasuda voor F. van der Struijk Vitesse
76' Doelpunt Vitesse Doelpunt W. Bony met assist van N. Hofs Vitesse
77' Wissel Vitesse Wissel J. van der Heijden voor N. Hofs Vitesse
78' Gele kaart NEC Gele kaart voor G. Zeefuik NEC
84' Wissel NEC Wissel M. Platje voor R. Koolwijk NEC
91' Wissel NEC Wissel P. Cmovs voor G. Zeefuik NEC
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - NEC
Opstellingen Vitesse - NEC

Voorbeschouwing Vitesse - NEC

Vitesse en NEC treffen elkaar in de e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2011/2012.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en NEC in de Eredivisie vond plaats op 10 mei 2012 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 7 keer wist de ploeg van Vitesse te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Vitesse. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.