Nabeschouwing Genk - Cercle Brugge (1-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 13 april 2024 - 20:45 uurIn de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Genk het zaterdag 13 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Cercle Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Cercle Brugge (1-1)

De Jupiler Pro League 2023/2024 wedstrijd tussen Genk en Cercle Brugge geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Tolu Arokodare, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. In de 74e minuut moest Boris Popovic van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Lawrence Visser een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Cercle Brugge verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte K. Olaigbe namens Cercle Brugge in de 78e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Genk - Cercle Brugge
Goals
1
1
Balbezit
60%
40%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
0
4
Schoten totaal
13
10
Schoten op doel
5
2
Aanvallen
96
124
Gevaarlijke aanvallen
42
47
Passes
458
303
Overtredingen
8
16
Buitenspel
2
0
Corners
6
5
Wissels
2
4
LIVE Genk - Cercle Brugge 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Cercle Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
17' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Christiaan Ravych Cercle Brugge
18' Doelpunt Genk Doelpunt Tolu Arokodare met assist van Joris Kayembe Genk 1-0
46' Wissel Cercle Brugge Wissel K. Olaigbe voor Félix Lemaréchal Cercle Brugge
46' Wissel Cercle Brugge Wissel Boris Popovic voor Christiaan Ravych Cercle Brugge
67' Wissel Genk Wissel Christopher Bonsu Baah  voor Anouar Ait El Hadj Genk
71' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Jesper Daland Cercle Brugge
74' Rode kaart Cercle Brugge Rode kaart voor Boris Popovic Cercle Brugge
78' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt K. Olaigbe Cercle Brugge 1-1
79' Wissel Cercle Brugge Wissel Abu Francis voor Felipe Augusto Cercle Brugge
85' Wissel Genk Wissel Alieu Fadera voor Mujaid Sadick Genk
86' Wissel Cercle Brugge Wissel Nils De Wilde voor A. Minda Cercle Brugge
87' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Hannes Van Der Bruggen Cercle Brugge
89' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Abu Francis Cercle Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Cercle Brugge
Opstellingen Genk - Cercle Brugge
De opstellingen van Genk en Cercle Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Cercle Brugge zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Genk - Cercle Brugge

Genk en Cercle Brugge treffen elkaar in de 3e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Cercle Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 20 januari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Cercle Brugge slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Genk 18
Winst Cercle Brugge 6
Gelijkspel 7
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 4e positie staat, terwijl we Cercle Brugge terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Genk - Cercle Brugge Opstelling Genk Opstelling Cercle Brugge Live Genk - Cercle Brugge Live Genk - Cercle Brugge kijken Genk - Cercle Brugge kijken Live Genk - Cercle Brugge stream Genk - Cercle Brugge Fox Sports Nabeschouwing Genk - Cercle Brugge Uitslag Genk - Cercle Brugge Statistieken Genk - Cercle Brugge Jupiler Pro League 2023/2024 Genk - Cercle Brugge wedden Genk - Cercle Brugge gokken Genk - Cercle Brugge Unibet