Nabeschouwing Clermont - Le Havre (2-1) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Clermont het zondag 17 maart 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Le Havre. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - Le Havre live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - Le Havre (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en Le Havre is onder leiding van scheidsrechter Marc Bollengier geëindigd in een 2-1 overwinning voor Clermont. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Muhammed Cham-Saračević, waarmee Clermont met 1-0 de leiding nam. In de 30e minuut moest Elbasan Rashani van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Marc Bollengier een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Clermont verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte André Ayew namens Le Havre in de 46e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Muhammed Cham-Saračević zette Clermont even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Marc Bollengier toegekende penalty wist te benutten. In de 66e minuut moest Le Havre verder met een man minder, nadat Oussama Targhalline een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marc Bollengier, waardoor Clermont dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Clermont - Le Havre 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - Le Havre teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Clermont Doelpunt Muhammed Cham-Saračević met assist van Neto Borges Clermont 1-0
30' Rode kaart Clermont Rode kaart voor Elbasan Rashani Clermont
30' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Elbasan Rashani Clermont
31' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Habib Keita Clermont
34' Gele kaart Le Havre Gele kaart voor Oussama Targhalline Le Havre
46' Doelpunt Le Havre Doelpunt André Ayew met assist van Daler Kuzyaev Le Havre 1-1
48' Gele kaart Le Havre Gele kaart voor Gautier Lloris Le Havre
50' Penalty Clermont Penalty Muhammed Cham-Saračević Clermont 2-1
47' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Johan Gastien Clermont
47' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Thiago Carpini Clermont
58' Gele kaart Le Havre Gele kaart voor Arouna Sangante Le Havre
59' VAR: Afgekeurd doelpunt Alan Virginius Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Alan Virginius Clermont
60' Wissel Le Havre Wissel Yassine Kechta voor Abdoulaye Touré Le Havre
61' Wissel Le Havre Wissel Antoine Joujou voor Emmanuel Sabbi Le Havre
66' Tweede gele kaart Le Havre Tweede gele kaart voor Oussama Targhalline Le Havre
75' Wissel Clermont Wissel Jérémy Jacquet voor Mehdi Zeffane Clermont
75' Wissel Clermont Wissel Maxime Gonalons voor Habib Keita Clermont
78' Wissel Clermont Wissel Grejohn Kyei voor Alan Virginius Clermont
82' Chrislain Matsima Clermont
84' Wissel Le Havre Wissel Samuel Grandsir voor Daler Kuzyaev Le Havre
85' Wissel Le Havre Wissel Steve Ngoura voor André Ayew Le Havre
85' Wissel Le Havre Wissel Loïc Nego voor Arouna Sangante Le Havre
92' Wissel Clermont Wissel Bilal Boutobba voor Muhammed Cham-Saračević Clermont
97' Gele kaart Le Havre Gele kaart voor Yassine Kechta Le Havre
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - Le Havre
Opstellingen Clermont - Le Havre
De opstellingen van Clermont en Le Havre zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Le Havre zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.