Nabeschouwing Clermont - Rennes (1-3) || Ligue 1 2023/2024

Woensdag 20 december 2023 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Clermont het woensdag 20 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Rennes. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Gabriel Montpied in Clermont-Ferrand.

Via de Clermont - Rennes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Clermont - Rennes (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen Clermont en Rennes is onder leiding van scheidsrechter Eric Wattellier geëindigd in een 1-3 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Clermont kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Shamar Nicholson. In de 46e minuut moest Maximiliano Caufriez van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Eric Wattellier een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Clermont verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Arnaud Kalimuendo namens Rennes in de 52e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 88e minuut was het Rennes dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Désiré Doué. In de 97e minuut werd de stand op 1-3 gezet na een benutte penalty van Rennes speler Ludovic Blas.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Rennes.

LIVE Clermont - Rennes 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Clermont - Rennes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Clermont Doelpunt Shamar Nicholson met assist van Cheick Konate Clermont 1-0
33' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Gauthier Gallon Rennes
46' Rode kaart Clermont Rode kaart voor Maximiliano Caufriez Clermont
45' Maximiliano Caufriez Clermont
46' Wissel Rennes Wissel Désiré Doué voor Mahamadou Aboubakar Nagida Rennes
52' Doelpunt Rennes Doelpunt Arnaud Kalimuendo Rennes 1-1
56' Wissel Rennes Wissel Adrien Truffert voor Jeanuel Belocian Rennes
68' Wissel Clermont Wissel Aïman Maurer voor Muhammed Cham-Saračević Clermont
73' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Arnaud Kalimuendo Rennes
75' Wissel Rennes Wissel Ludovic Blas voor Martin Terrier Rennes
75' Wissel Rennes Wissel Bertuğ Yıldırım voor Arnaud Kalimuendo Rennes
84' Wissel Clermont Wissel Maxime Gonalons voor Habib Keita Clermont
84' Wissel Clermont Wissel Grejohn Kyei voor Shamar Nicholson Clermont
84' Wissel Clermont Wissel Yohann Magnin voor Johan Gastien Clermont
84' Wissel Rennes Wissel Ibrahim Salah voor Amine Gouiri Rennes
88' Doelpunt Rennes Doelpunt Désiré Doué met assist van Guéla Doué Rennes 1-2
89' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Désiré Doué Rennes
97' Penalty Rennes Penalty Ludovic Blas Rennes 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Clermont - Rennes
Opstellingen Clermont - Rennes
De opstellingen van Clermont en Rennes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Clermont gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Rennes zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.