Nabeschouwing Lens - Clermont (1-0) || Ligue 1 2023/2024

Zaterdag 20 april 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Lens het zaterdag 20 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Bollaert-Delelis in Lens.

Via de Lens - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lens - Clermont (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Lens en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 1-0 overwinning voor Lens. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 3 minuten. Florian Sotoca maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Lens vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Lens.

LIVE Lens - Clermont 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lens - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Penalty Lens Penalty Florian Sotoca Lens 1-0
18' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Elbasan Rashani Clermont
18' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Thiago Carpini Clermont
40' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Habib Keïta Clermont
45' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Deiver Machado  Clermont
54' Gele kaart Lens Gele kaart voor Yohann Magnin Lens
62' Wissel Clermont Wissel Facundo Medina voor Clermont
62' Wissel Clermont Wissel Grejohn Kyei voor Habib Keïta Clermont
63' VAR: Afgekeurd doelpunt Jérémie Bela Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Jérémie Bela Alan Virginius Lens
77' Wissel Lens Wissel David Pereira da Costa voor Angelo Fulgini Lens
79' Gele kaart Clermont Gele kaart voor Yohann Magnin Clermont
85' Wissel Lens Wissel Massadio Haidara voor Deiver Machado  Lens
86' Wissel Clermont Wissel Bilal Boutobba voor Muhammed Cham Clermont
89' Wissel Lens Wissel Morgan Guilavogui voor Elye Wahi Lens
Video hoogtepunten en samenvatting Lens - Clermont
Opstellingen Lens - Clermont
De opstellingen van Lens en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lens gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Clermont zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Lens - Clermont

Lens en Clermont treffen elkaar in de 30e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lens en Clermont in de Ligue 1 vond plaats op 25 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lens. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Lens favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Clermont slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lens 4
Winst Clermont 0
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lens op een 6e positie staat, terwijl we Clermont terugvinden op de 18e plaats.