Nabeschouwing Metz - Lens (2-1) || Ligue 1 2023/2024

Vrijdag 12 april 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Metz het vrijdag 12 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lens. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Saint-Symphorien in Longeville-lès-Metz.

Via de Metz - Lens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Metz - Lens (2-1)

Het Ligue 1 duel tussen Metz en Lens is onder leiding van scheidsrechter Romain Lissorgue geëindigd in een 2-1 overwinning voor Metz. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. Florian Sotoca maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Lens vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Metz kwam in de 34e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Georges Mikautadze, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette Georges Mikautadze zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Metz de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Romain Lissorgue, waardoor Metz dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Metz - Lens 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Metz - Lens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty Lens Penalty Florian Sotoca Lens 0-1
20' Gele kaart Metz Gele kaart voor Kevin Van Den Kerkhof Metz
34' Doelpunt Metz Doelpunt Georges Mikautadze met assist van Arthur Atta Metz 1-1
44' Gele kaart Lens Gele kaart voor Jonathan Gradit Lens
44' Gele kaart Metz Gele kaart voor Ismaël Traoré Metz
48' Doelpunt Metz Doelpunt Georges Mikautadze met assist van Kévin NDoram Metz 2-1
46' Gele kaart Lens Gele kaart voor Andy Diouf Lens
46' Gele kaart Lens Gele kaart voor Deiver Machado  Lens
59' Wissel Lens Wissel Jhoanner Chávez voor Deiver Machado  Lens
60' Wissel Lens Wissel Angelo Fulgini voor Andy Diouf Lens
60' Wissel Lens Wissel Adrien Thomasson voor Jonathan Gradit Lens
60' Wissel Lens Wissel Elye Wahi voor Wesley Saïd Lens
71' Wissel Lens Wissel Morgan Guilavogui voor Neil El Aynaoui Lens
74' Gele kaart Lens Gele kaart voor Jhoanner Chávez Lens
78' Gele kaart Lens Gele kaart voor Przemyslaw Frankowski Lens
83' Wissel Metz Wissel Aboubacar Lô voor Ismaël Traoré Metz
87' Wissel Metz Wissel Fali Candé voor Kévin NDoram Metz
92' Wissel Metz Wissel Lamine Camara voor Danley Jean Jacques Metz
Video hoogtepunten en samenvatting Metz - Lens
Opstellingen Metz - Lens
De opstellingen van Metz en Lens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Metz gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Lens zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-5-1
Coach Christophe Delmotte
Voorbeschouwing Metz - Lens

Metz en Lens treffen elkaar in de 29e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Romain Lissorgue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Metz en Lens in de Ligue 1 vond plaats op 16 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Metz. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Lens favoriet. 4 keer wist de ploeg van Metz te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Metz. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Metz 3
Winst Lens 4
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Metz op een 17e positie staat, terwijl we Lens terugvinden op de 6e plaats.