Nabeschouwing Monaco - Lorient (2-2) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Monaco het zondag 17 maart 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Louis II. in Monaco.

Via de Monaco - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Monaco - Lorient (2-2)

De Ligue 1 2023/2024 wedstrijd tussen Monaco en Lorient geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Wilfried Singo zette Lorient op een 0-1 voorsprong in de 1e minuut van de wedstrijd. Een ongelukkig eigen doelpunt van Formose Mendy zorgde ervoor dat Monaco op 1-1 kwam te staan in de 27e minuut. In de 60e minuut zette Youssouf Fofana zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Monaco de leiding in de wedstrijd nam.

In de 81e minuut moest Monaco verder met een man minder, nadat Denis Zakaria een tweede gele kaart kreeg. In de 88e minuut werd Folarin Balogun van Lorient met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Monaco met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Na 95 minuten was de spanning weer terug in de wedstrijd nadat Tiemoué Bakayoko de gelijkmaker maakte en de stand daarmee op 2-2 zette.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Monaco - Lorient 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Monaco - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Eigen doelpunt Lorient Eigen doelpunt Wilfried Singo Lorient 0-1
2' Wilfried Singo Monaco
27' Eigen doelpunt Monaco Eigen doelpunt Formose Mendy Monaco 1-1
46' Wissel Monaco Wissel Ismail Jakobs voor Kassoum Ouattara Monaco
54' Gele kaart Monaco Gele kaart voor Takumi Minamino Monaco
60' Doelpunt Monaco Doelpunt Youssouf Fofana met assist van Aleksandr Golovin Monaco 2-1
62' Gele kaart Monaco Gele kaart voor Denis Zakaria Monaco
68' Wissel Lorient Wissel Badredine Bouanani voor Ayman Kari Lorient
69' Wissel Lorient Wissel Tosin Aiyegun voor Julien Ponceau Lorient
71' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Formose Mendy Lorient
76' Wissel Lorient Wissel Eli Junior Kroupi voor Mohamed Bamba Lorient
76' Wissel Lorient Wissel Imrân Louza voor Laurent Abergel Lorient
76' Wissel Monaco Wissel Eliesse Ben Seghir voor Takumi Minamino Monaco
81' Tweede gele kaart Monaco Tweede gele kaart voor Denis Zakaria Monaco
82' Wissel Lorient Wissel Panos Katseris voor Théo Le Bris Lorient
83' Wissel Monaco Wissel Krépin Diatta voor Wissam Ben Yedder Monaco
83' Wissel Monaco Wissel Soungoutou Magassa voor Maghnes Akliouche Monaco
88' Rode kaart Lorient Rode kaart voor Folarin Balogun Aleksandr Golovin Lorient
89' Wissel Monaco Wissel Tosin Aiyegun voor Monaco
95' Doelpunt Lorient Doelpunt Tiemoué Bakayoko met assist van Imrân Louza Lorient 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Monaco - Lorient
Opstellingen Monaco - Lorient
De opstellingen van Monaco en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Monaco gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lorient zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Régis Le Bris
Voorbeschouwing Monaco - Lorient

Monaco en Lorient treffen elkaar in de 26e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bastien Dechepy en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Monaco en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 17 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Monaco favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Monaco 11
Winst Lorient 5
Gelijkspel 9
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Monaco op een 3e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 15e plaats.