Nabeschouwing Montpellier - Metz (3-0) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 15:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Montpellier het zondag 18 februari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Metz. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Mosson in Montpellier.

Via de Montpellier - Metz live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Montpellier - Metz (3-0)

Het Ligue 1 duel tussen Montpellier en Metz is onder leiding van scheidsrechter Jeremy Stinat geëindigd in een 3-0 overwinning voor Montpellier. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Montpellier kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Issiaga Sylla. Montpellier vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Modibo Sagnan op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Vlak voor tijd werd de stand 3-0 doordat Teji Savanier van Montpellier een penalty wist te benutten in de 86e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeremy Stinat, waardoor Montpellier dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Montpellier - Metz 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Montpellier - Metz teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Montpellier Doelpunt Issiaga Sylla met assist van Jordan Ferri Montpellier 1-0
13' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor Kiki Kouyaté Montpellier
14' Gele kaart Metz Gele kaart voor László Bölöni Metz
30' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor Modibo Sagnan Montpellier
50' Doelpunt Montpellier Doelpunt Modibo Sagnan met assist van Teji Savanier Montpellier 2-0
63' Wissel Metz Wissel Fali Candé voor Ismaël Traoré Metz
63' Wissel Metz Wissel Arthur Atta voor Joseph NDuquidi Metz
68' Wissel Metz Wissel Joel Asoro voor Kevin Van Den Kerkhof Metz
69' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor Bećir Omeragić Montpellier
75' Wissel Montpellier Wissel Falaye Sacko voor Bećir Omeragić Montpellier
76' Wissel Metz Wissel Cheick Tidiane Sabaly voor Didier Lamkel Zé Metz
78' Gele kaart Metz Gele kaart voor Joel Asoro Metz
79' Wissel Montpellier Wissel Akor Adams voor Arnaud Nordin Montpellier
79' Wissel Montpellier Wissel Leo Leroy voor Jordan Ferri Montpellier
83' Gele kaart Metz Gele kaart voor Fali Candé Metz
86' Penalty Montpellier Penalty Teji Savanier Montpellier 3-0
89' Wissel Montpellier Wissel Tanguy Coulibaly voor Musa Al-Taamari Montpellier
89' Wissel Montpellier Wissel Khalil Fayad voor Teji Savanier Montpellier
94' Gele kaart Metz Gele kaart voor Lamine Camara Metz
Video hoogtepunten en samenvatting Montpellier - Metz
Opstellingen Montpellier - Metz
De opstellingen van Montpellier en Metz zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Montpellier gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Metz zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 3-1-4-2
Coach Michel Der Zakarian
Formatie 5-3-2
Coach Christophe Delmotte
Voorbeschouwing Montpellier - Metz

Montpellier en Metz treffen elkaar in de 22e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeremy Stinat en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Montpellier en Metz in de Ligue 1 vond plaats op 17 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Montpellier. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Montpellier favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Metz slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Montpellier 5
Winst Metz 4
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Montpellier op een 15e positie staat, terwijl we Metz terugvinden op de 17e plaats.