Nabeschouwing Olympique Lyon - Metz (1-1) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 5 november 2023 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Olympique Lyon het zondag 5 november 2023 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Metz. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Metz live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Metz (1-1)

De Ligue 1 2023/2024 wedstrijd tussen Olympique Lyon en Metz geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 77e minuut door Ablie Jallow, waarmee Metz met 0-1 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Olympique Lyonnais het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 84e minuut was het namelijk Skelly Alvero die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Olympique Lyon - Metz 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Metz teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Wissel Metz Wissel Guillaume Dietsch voor Alexandre Oukidja Metz
19' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Sinaly Diomandé Olympique Lyonnais
58' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Rayan Cherki voor Mama Baldé Olympique Lyonnais
58' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Ernest Nuamah voor Mahamadou Diawara Olympique Lyonnais
70' Wissel Metz Wissel Joseph NDuquidi voor Joel Asoro Metz
70' Wissel Metz Wissel Ibou Sane voor Simon Elisor Metz
77' Doelpunt Metz Doelpunt Ablie Jallow met assist van Lamine Camara Metz 0-1
81' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Jeffinho voor Clinton Mata Olympique Lyonnais
84' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Skelly Alvero met assist van Rayan Cherki Olympique Lyonnais 1-1
88' Wissel Metz Wissel Kévin NDoram voor Ablie Jallow Metz
88' Wissel Metz Wissel Kevin Van Den Kerkhof voor Metz
89' Gele kaart Metz Gele kaart voor Fali Candé Danley Jean Jacques Metz
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Metz
Opstellingen Olympique Lyon - Metz
De opstellingen van Olympique Lyon en Metz zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Metz zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Christophe Delmotte
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Metz

Olympique Lyon en Metz treffen elkaar in de 11e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Millot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Metz in de Ligue 1 vond plaats op 8 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Metz. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Metz slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 12
Winst Metz 3
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 18e positie staat, terwijl we Metz terugvinden op de 16e plaats.