Nabeschouwing Olympique Lyon - Nice (1-0) || Ligue 1 2023/2024

Vrijdag 16 februari 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Olympique Lyon het vrijdag 16 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Nice (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Nice is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 1-0 overwinning voor Olympique Lyon. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Orel Mangala, waarmee Olympique Lyonnais met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Nice dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Olympique Lyon.

LIVE Olympique Lyon - Nice 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Nice Gele kaart voor Youssouf Ndayishimiye Nice
22' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Orel Mangala met assist van Ernest Nuamah Olympique Lyonnais 1-0
59' Wissel Nice Wissel Jérémie Boga voor Gaëtan Laborde Nice
59' Wissel Nice Wissel Alexis Claude-Maurice voor Youssouf Ndayishimiye Nice
59' Wissel Nice Wissel Terem Moffi voor Evann Guessand Nice
71' Wissel Nice Wissel Tom Louchet voor Morgan Sanson Nice
74' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Gift Emmanuel Orban voor Saïd Benrahma Olympique Lyonnais
74' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Malick Fofana voor Orel Mangala Olympique Lyonnais
79' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Rayan Cherki voor Ernest Nuamah Olympique Lyonnais
81' Wissel Nice Wissel Aliou Baldé voor Mohamed-Ali Cho Nice
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Nice
Opstellingen Olympique Lyon - Nice
De opstellingen van Olympique Lyon en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Nice zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Francesco Farioli
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Nice

Olympique Lyon en Nice treffen elkaar in de 22e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 27 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Nice slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 16
Winst Nice 11
Gelijkspel 10
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 13e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 2e plaats.