Nabeschouwing Olympique Lyon - Rennes (2-3) || Ligue 1 2023/2024

Vrijdag 26 januari 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Olympique Lyon het vrijdag 26 januari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Rennes. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Rennes live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Rennes (2-3)

Het Ligue 1 duel tussen Olympique Lyon en Rennes is onder leiding van scheidsrechter Thomas Léonard geëindigd in een 2-3 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Martin Terrier, waarmee Rennes met 0-1 de leiding nam. Rennes vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Désiré Doué op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 41e minuut volgde een derde treffer van Rennes, waarmee Martin Terrier zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 57 minuten deed Henrique Silva iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Olympique Lyonnais werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Olympique Lyonnais dat in de 78e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Alexandre Lacazette de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Thomas Léonard en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Rennes.

LIVE Olympique Lyon - Rennes 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Rennes teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Baptiste Santamaria Rennes
8' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Julien Stéphan Rennes
22' Doelpunt Rennes Doelpunt Martin Terrier met assist van Désiré Doué Rennes 0-1
33' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Clinton Mata Olympique Lyonnais
36' Doelpunt Rennes Doelpunt Désiré Doué met assist van Baptiste Santamaria Rennes 0-2
41' Doelpunt Rennes Doelpunt Martin Terrier met assist van Adrien Truffert Rennes 0-3
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Henrique Silva voor Malick Fofana Olympique Lyonnais
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Ernest Nuamah voor Rayan Cherki Olympique Lyonnais
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Gift Emmanuel Orban voor Mahamadou Diawara Olympique Lyonnais
57' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Henrique Silva Olympique Lyonnais 1-3
58' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Ernest Nuamah Olympique Lyonnais
63' Wissel Rennes Wissel Azor Matusiwa voor Arnaud Kalimuendo Rennes
66' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Adrien Truffert Rennes
67' Wissel Rennes Wissel Bertuğ Yıldırım voor Martin Terrier Rennes
78' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Alexandre Lacazette Olympique Lyonnais 2-3
79' Wissel Rennes Wissel Ludovic Blas voor Désiré Doué Rennes
79' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Chaim El Djebali voor Maxence Caqueret Olympique Lyonnais
79' Wissel Rennes Wissel Ibrahim Salah voor Benjamin Bourigeaud Rennes
89' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Mama Baldé voor Ainsley Maitland-Niles Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Rennes
Opstellingen Olympique Lyon - Rennes
De opstellingen van Olympique Lyon en Rennes zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Rennes zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Rennes

Olympique Lyon en Rennes treffen elkaar in de 19e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Léonard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Rennes in de Ligue 1 vond plaats op 12 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Rennes slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 13
Winst Rennes 12
Gelijkspel 12
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 16e positie staat, terwijl we Rennes terugvinden op de 10e plaats.