Nabeschouwing PSG - Olympique Lyon (4-1) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 21 april 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt PSG het zondag 21 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Olympique Lyon (4-1)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Olympique Lyon is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 4-1 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Nemanja Matic zette Paris Saint Germain op een 1-0 voorsprong in de 3e minuut van de wedstrijd. Paris Saint Germain vergrootte in de 6e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lucas Beraldo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee Gonçalo Ramos zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 37 minuten deed Ernest Nuamah iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Olympique Lyonnais werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 42e minuut wist Gonçalo Ramos namens Paris Saint Germain de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter François Letexier en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van PSG.

LIVE PSG - Olympique Lyon 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Eigen doelpunt Paris Saint Germain Eigen doelpunt Nemanja Matic Paris Saint Germain 1-0
6' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Lucas Beraldo met assist van Bradley Barcola Paris Saint Germain 2-0
32' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Gonçalo Ramos met assist van Achraf Hakimi Paris Saint Germain 3-0
37' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt Ernest Nuamah met assist van Ainsley Maitland-Niles Olympique Lyonnais 3-1
42' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Gonçalo Ramos met assist van Marco Asensio Paris Saint Germain 4-1
46' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Clinton Mata voor Saïd Benrahma Olympique Lyonnais
68' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Milan Skriniar  voor Nemanja Matic Olympique Lyonnais
68' Wissel Paris Saint Germain Wissel Senny Mayulu voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
68' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Gift Orban voor Alexandre Lacazette  Olympique Lyonnais
68' Wissel Paris Saint Germain Wissel Corentin Tolisso voor Marquinhos   Paris Saint Germain
77' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Mama Baldé voor Ryan Cherki Olympique Lyonnais
77' Wissel Paris Saint Germain Wissel Nordi Mukiele voor Achraf Hakimi Paris Saint Germain
77' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Malick Fofana voor Ernest Nuamah Olympique Lyonnais
77' Wissel Paris Saint Germain Wissel Carlos Soler voor Warren Zaïre-Emery Paris Saint Germain
81' Wissel Paris Saint Germain Wissel Lee Kang-In voor Gonçalo Ramos Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Olympique Lyon
Opstellingen PSG - Olympique Lyon
De opstellingen van PSG en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Olympique Lyon

PSG en Olympique Lyon treffen elkaar in de 30e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Olympique Lyon in de Ligue 1 vond plaats op 3 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Olympique Lyon slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 17
Winst Olympique Lyon 12
Gelijkspel 8
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 8e plaats.