Nabeschouwing PSG - Reims (2-2) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 10 maart 2024 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt PSG het zondag 10 maart 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Reims. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Reims live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Reims (2-2)

De Ligue 1 2023/2024 wedstrijd tussen PSG en Reims geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-2 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Marshall Munetsi, waarmee Reims met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Yunis Abdelhamid zorgde ervoor dat Paris Saint Germain op 1-1 kwam te staan in de 17e minuut. In de 19e minuut zette Gonçalo Ramos zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Paris Saint Germain de leiding in de wedstrijd nam.

Na 45 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Oumar Diakité de 2-2 maakte voor Reims.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE PSG - Reims 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Reims teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Reims Doelpunt Marshall Munetsi met assist van Oumar Diakité Reims 0-1
17' Eigen doelpunt Paris Saint Germain Eigen doelpunt Yunis Abdelhamid Paris Saint Germain 1-1
19' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Gonçalo Ramos Paris Saint Germain 2-1
39' Gele kaart Reims Gele kaart voor Thibault De Smet Reims
42' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Manuel Ugarte Paris Saint Germain
45' Doelpunt Reims Doelpunt Oumar Diakité met assist van Emmanuel Agbadou Reims 2-2
54' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Achraf Hakimi Paris Saint Germain
55' Gele kaart Reims Gele kaart voor Adil Al Attabi Reims
59' Wissel Reims Wissel Sergio Akieme voor Thibault De Smet Reims
69' Wissel Paris Saint Germain Wissel Randal Kolo Muani voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
70' Wissel Paris Saint Germain Wissel Nuno Mendes voor Danilo Pereira Paris Saint Germain
72' Wissel Reims Wissel Amir Richardson voor Valentin Atangana Edoa Reims
73' Wissel Paris Saint Germain Wissel Ousmane Dembélé voor Carlos Soler Paris Saint Germain
73' Wissel Paris Saint Germain Wissel Kylian Mbappé  voor Gonçalo Ramos Paris Saint Germain
79' Gele kaart Reims Gele kaart voor Junya Ito Reims
83' Wissel Reims Wissel Benjamin Stambouli voor Junya Ito Reims
83' Wissel Reims Wissel Reda Khadra voor Teddy Teuma Reims
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Reims
Opstellingen PSG - Reims
De opstellingen van PSG en Reims zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Reims zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach William Still
Voorbeschouwing PSG - Reims

PSG en Reims treffen elkaar in de 25e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Reims in de Ligue 1 vond plaats op 11 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSG. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Reims slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 11
Winst Reims 3
Gelijkspel 5
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 1e positie staat, terwijl we Reims terugvinden op de 9e plaats.