Nabeschouwing PSG - Strasbourg (3-0) || Ligue 1 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt PSG het zaterdag 21 oktober 2023 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Strasbourg. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Municipal Georges Lefèvre in Saint-Germain-en-Laye.

Via de PSG - Strasbourg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Strasbourg (3-0)

Het Ligue 1 duel tussen PSG en Strasbourg is onder leiding van scheidsrechter Bastien Dechepy geëindigd in een 3-0 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 10 minuten. Kylian Mbappé maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Paris Saint Germain vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Paris Saint Germain vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Carlos Soler op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee Fabián Ruiz zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bastien Dechepy, waardoor PSG dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSG - Strasbourg 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Strasbourg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Penalty Paris Saint Germain Penalty Kylian Mbappé Paris Saint Germain 1-0
13' VAR: Afgekeurd doelpunt Lebo Mothiba Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Lebo Mothiba Strasbourg
31' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Carlos Soler met assist van Kylian Mbappé Paris Saint Germain 2-0
62' Wissel Strasbourg Wissel Ângelo voor Jessy Deminguet Strasbourg
66' Wissel Paris Saint Germain Wissel Ousmane Dembélé voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
66' Wissel Paris Saint Germain Wissel Randal Kolo Muani voor Gonçalo Ramos Paris Saint Germain
72' Wissel Paris Saint Germain Wissel Nordi Mukiele voor Lucas Hernández Paris Saint Germain
73' Wissel Strasbourg Wissel Dion Moise Sahi voor Lebo Mothiba Strasbourg
77' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Fabián Ruiz met assist van Carlos Soler Paris Saint Germain 3-0
82' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Kang-in Lee Paris Saint Germain
82' Wissel Paris Saint Germain Wissel Layvin Kurzawa voor Carlos Soler Paris Saint Germain
82' Wissel Paris Saint Germain Wissel Cher Ndour voor Vitinha Paris Saint Germain
85' Wissel Strasbourg Wissel Ibrahima Sissoko voor Junior Mwanga Strasbourg
88' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Cher Ndour Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Strasbourg
Opstellingen PSG - Strasbourg
De opstellingen van PSG en Strasbourg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Strasbourg zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.