Nabeschouwing Reims - Lorient (1-0) || Ligue 1 2023/2024

Zaterdag 28 oktober 2023 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Reims het zaterdag 28 oktober 2023 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Auguste-Delaune II in Reims.

Via de Reims - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reims - Lorient (1-0)

Het Ligue 1 duel tussen Reims en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 1-0 overwinning voor Reims. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Yvon Mvogo in de 80e minuut, waardoor Reims met een man minder kwam te staan. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 84 minuten was het Josh Wilson-Esbrand die Reims op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benoît Bastien, waardoor Reims de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Reims - Lorient 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reims - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart Reims Gele kaart voor Teddy Teuma Reims
58' Wissel Lorient Wissel Bassirou MBacké NDiayé voor Eli Junior Kroupi Lorient
61' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Darline Zidane Yongwa Ngameni Lorient
65' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Tiemoué Bakayoko Lorient
66' Wissel Reims Wissel Amine Salama voor Marshall Munetsi Reims
66' Wissel Reims Wissel Josh Wilson-Esbrand voor Thibault De Smet Reims
73' Wissel Lorient Wissel Ayman Kari voor Tosin Aiyegun Lorient
78' Wissel Reims Wissel Reda Khadra voor Thomas Foket Reims
80' Rode kaart Reims Rode kaart voor Yvon Mvogo Reims
81' Gele kaart Reims Gele kaart voor Adil Al Attabi Reims
81' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Adil Al Attabi Lorient
84' Doelpunt Reims Doelpunt Josh Wilson-Esbrand met assist van Mohamed Daramy Reims 1-0
87' Wissel Reims Wissel Maxime Busi voor Junya Ito Reims
87' Wissel Reims Wissel Amadou Koné voor Amir Richardson Reims
Video hoogtepunten en samenvatting Reims - Lorient
Opstellingen Reims - Lorient
De opstellingen van Reims en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reims gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Lorient zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach William Still
Voorbeschouwing Reims - Lorient

Reims en Lorient treffen elkaar in de 10e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Reims en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 1 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Reims. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Reims favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Reims 5
Winst Lorient 4
Gelijkspel 5
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Reims op een 6e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 12e plaats.