Nabeschouwing Rennes - Clermont (3-1) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 15:00 uurIn de Ligue 1 2023/2024 neemt Rennes het zondag 18 februari 2024 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Clermont (3-1)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Clermont is onder leiding van scheidsrechter Romain Lissorgue geëindigd in een 3-1 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door Warmed Omari, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Rennes kreeg via Ludovic Blas in de 39e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Romain Lissorgue de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Rennes via een goal van Martin Terrier in de 58e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 62e minuut was het Clermont dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Chrislain Matsima. Na 64 minuten werd de voorsprong voor Rennes vergroot nadat Martin Terrier de 3-1 wist te scoren. Na 77 minuten werd Maximiliano Caufriez van Clermont met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Rennes.

Wedstrijdstatistieken Rennes - Clermont
Goals
3
1
Balbezit
53%
47%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
16
14
Schoten op doel
8
5
Aanvallen
94
92
Gevaarlijke aanvallen
54
48
Passes
544
484
Overtredingen
9
10
Buitenspel
2
1
Corners
4
4
Wissels
5
5
LIVE Rennes - Clermont 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
31' Doelpunt Rennes Doelpunt Warmed Omari met assist van Ibrahim Salah Rennes 1-0
39' Penalty gemist Rennes Penalty gemist Ludovic Blas Ludovic Blas Rennes
58' Doelpunt Rennes Doelpunt Martin Terrier Rennes 2-0
62' Doelpunt Clermont Doelpunt Chrislain Matsima met assist van Muhammed Cham-Saračević Clermont 2-1
63' Wissel Rennes Wissel Désiré Doué voor Ibrahim Salah Rennes
63' Wissel Rennes Wissel Benjamin Bourigeaud voor Ludovic Blas Rennes
64' Doelpunt Rennes Doelpunt Martin Terrier met assist van Désiré Doué Rennes 3-1
66' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Alidu Seidu Rennes
69' Wissel Clermont Wissel Grejohn Kyei voor Muhammed Cham-Saračević Clermont
69' Wissel Clermont Wissel Habib Keita voor Maxime Gonalons Clermont
77' Rode kaart Clermont Rode kaart voor Maximiliano Caufriez Clermont
82' Wissel Clermont Wissel Jérémie Bela voor Jim Allevinah Clermont
82' Wissel Rennes Wissel Guéla Doué voor Jeanuel Belocian Rennes
82' Wissel Clermont Wissel Florent Ogier voor Shamar Nicholson Clermont
82' Wissel Rennes Wissel Adrien Truffert voor Alidu Seidu Rennes
87' Wissel Clermont Wissel Cheick Konate voor Bilal Boutobba Clermont
91' Wissel Rennes Wissel Djaoui Cisse voor Amine Gouiri Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Clermont
Opstellingen Rennes - Clermont
De opstellingen van Rennes en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Julien Stéphan
Wissels Rennes
# Speler Pos.
40 Geoffrey Lembet K
1 Gauthier Gallon K
3 Adrien Truffert V
4 Christopher Wooh V
17 Guela Doué V
33 Desire Doue M
14 Benjamin Bourigeaud M
38 M
39 Mathis Lambourde A
Formatie 4-2-3-1
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Rennes - Clermont

Rennes en Clermont treffen elkaar in de 22e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Romain Lissorgue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Clermont in de Ligue 1 vond plaats op 20 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rennes. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Clermont slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Rennes 3
Winst Clermont 2
Gelijkspel 0
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 7e positie staat, terwijl we Clermont terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Rennes - Clermont Opstelling Rennes Opstelling Clermont Live Rennes - Clermont Live Rennes - Clermont kijken Rennes - Clermont kijken Live Rennes - Clermont stream Rennes - Clermont Fox Sports Nabeschouwing Rennes - Clermont Uitslag Rennes - Clermont Statistieken Rennes - Clermont Ligue 1 2023/2024 Rennes - Clermont wedden Rennes - Clermont gokken Rennes - Clermont Unibet