Nabeschouwing Rennes - Lorient (1-2) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 3 maart 2024 - 17:05 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Rennes het zondag 3 maart 2024 om 17:05 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Lorient (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 1-2 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door Mohamed Bamba, waarmee Lorient met 0-1 de leiding nam.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benoît Bastien, waardoor Lorient dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rennes - Lorient 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

56' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Isaak Touré Lorient
59' Doelpunt Lorient Doelpunt Mohamed Bamba Lorient 0-1
67' Wissel Rennes Wissel Amine Gouiri voor Baptiste Santamaria Rennes
71' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Laurent Abergel Lorient
72' Wissel Rennes Wissel Guéla Doué voor Alidu Seidu Rennes
74' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Ludovic Blas Rennes
82' Wissel Lorient Wissel Gédéon Kalulu voor Panos Katseris Lorient
82' Wissel Lorient Wissel Tosin Aiyegun voor Ayman Kari Lorient
82' Wissel Lorient Wissel Eli Junior Kroupi voor Mohamed Bamba Lorient
82' Wissel Rennes Wissel Ibrahim Salah voor Désiré Doué Rennes
82' Wissel Rennes Wissel Christopher Wooh voor Warmed Omari Rennes
82' Wissel Rennes Wissel Bertuğ Yıldırım voor Arnaud Kalimuendo Rennes
94' Doelpunt Rennes Doelpunt Amine Gouiri met assist van Benjamin Bourigeaud Rennes 1-2
90' Doelpunt Lorient Doelpunt Eli Junior Kroupi met assist van Gédéon Kalulu Lorient 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Lorient
Opstellingen Rennes - Lorient
De opstellingen van Rennes en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Lorient zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Julien Stéphan
Formatie 3-4-2-1
Coach Régis Le Bris
Voorbeschouwing Rennes - Lorient

Rennes en Lorient treffen elkaar in de 24e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 22 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lorient. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Lorient slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 14
Winst Lorient 8
Gelijkspel 7
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 8e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 16e plaats.