Nabeschouwing Rennes - Toulouse (1-2) || Ligue 1 2023/2024

Zaterdag 13 april 2024 - 21:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Rennes het zaterdag 13 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Toulouse. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Toulouse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Toulouse (1-2)

Het Ligue 1 duel tussen Rennes en Toulouse is onder leiding van scheidsrechter Florent Batta geëindigd in een 1-2 overwinning voor Toulouse. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Desire Doué, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Toulouse kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Cristian Cásseres, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 32e minuut zette Moussa Diarra zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Toulouse de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Florent Batta, waardoor Toulouse dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rennes - Toulouse 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Toulouse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Rennes Doelpunt Desire Doué met assist van Jeanuel Belocian Rennes 1-0
22' Doelpunt Toulouse Doelpunt Cristian Cásseres met assist van Stijn Spierings Toulouse 1-1
32' Doelpunt Toulouse Doelpunt Moussa Diarra Toulouse 1-2
34' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor Christian Mawissa Toulouse
38' Wissel Rennes Wissel Fabian Rieder voor Enzo Le Fée Rennes
54' Wissel Toulouse Wissel Warren Kamanzi voor Christian Mawissa Toulouse
54' Wissel Toulouse Wissel Aron Dønnum voor Zakaria Aboukhlal Toulouse
60' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Amine Gouiri Rennes
60' Wissel Rennes Wissel Ludovic Blas voor Benjamin Bourigeaud Rennes
71' Wissel Rennes Wissel Ibrahim Salah voor Baptiste Santamaría Rennes
71' Wissel Rennes Wissel Bertuğ Yıldırım voor Amine Gouiri Rennes
71' Wissel Rennes Wissel Christopher Wooh voor Jeanuel Belocian Rennes
81' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor Stijn Spierings Toulouse
83' Wissel Toulouse Wissel Niklas Schmidt voor Yann Gboho Toulouse
84' Wissel Toulouse Wissel Frank Magri voor Thijs Dallinga Toulouse
88' Gele kaart Toulouse Gele kaart voor Guillaume Restes Toulouse
88' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Bertuğ Yıldırım Rennes
91' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Ibrahim Salah Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Toulouse
Opstellingen Rennes - Toulouse
De opstellingen van Rennes en Toulouse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Toulouse zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Julien Stéphan
Formatie 3-4-2-1
Coach Carles Martínez Novell
Voorbeschouwing Rennes - Toulouse

Rennes en Toulouse treffen elkaar in de 29e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Florent Batta en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Toulouse in de Ligue 1 vond plaats op 17 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Rennes favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Toulouse slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rennes 16
Winst Toulouse 9
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 9e positie staat, terwijl we Toulouse terugvinden op de 12e plaats.