Nabeschouwing Strasbourg - Lorient (1-3) || Ligue 1 2023/2024

Zondag 18 februari 2024 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2023/2024 neemt Strasbourg het zondag 18 februari 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Lorient. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Meinau in Strasbourg.

Via de Strasbourg - Lorient live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Strasbourg - Lorient (1-3)

Het Ligue 1 duel tussen Strasbourg en Lorient is onder leiding van scheidsrechter Thomas Léonard geëindigd in een 1-3 overwinning voor Lorient. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Lorient kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Mohamed Bamba. Lorient vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mohamed Bamba op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut volgde een derde treffer van Lorient, waarmee Julien Ponceau zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 51 minuten deed Frédéric Guilbert iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Strasbourg werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Strasbourg echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen. In de 95e minuut werd Dilane Bakwa van Strasbourg met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Strasbourg met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Lorient.

LIVE Strasbourg - Lorient 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Strasbourg - Lorient teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Lorient Doelpunt Mohamed Bamba Lorient 0-1
3' VAR: Afgekeurd doelpunt Mohamed Bamba Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Mohamed Bamba Lorient
26' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor Habib Diarra Strasbourg
47' Doelpunt Lorient Doelpunt Mohamed Bamba met assist van Théo Le Bris Lorient 0-2
45' Mohamed Bamba Lorient
45' Wissel Lorient Wissel Julien Laporte voor Montassar Talbi Lorient
49' Doelpunt Lorient Doelpunt Julien Ponceau met assist van Tiemoué Bakayoko Lorient 0-3
51' Doelpunt Strasbourg Doelpunt Frédéric Guilbert met assist van Dilane Bakwa Strasbourg 1-3
56' Wissel Strasbourg Wissel Kévin Gameiro voor Jessy Deminguet Strasbourg
56' Wissel Strasbourg Wissel Ângelo voor Ismael Doukoure Strasbourg
56' Wissel Strasbourg Wissel Thomas Delaine voor Marvin Senaya Strasbourg
62' Wissel Lorient Wissel Darlin Yongwa voor Gédéon Kalulu Lorient
62' Wissel Lorient Wissel Tosin Aiyegun voor Ayman Kari Lorient
67' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor Junior Mwanga Strasbourg
80' Wissel Strasbourg Wissel Rabby Nzingoula voor Habib Diarra Strasbourg
80' Wissel Strasbourg Wissel Andrey Santos voor Junior Mwanga Strasbourg
86' Gele kaart Lorient Gele kaart voor Isaak Touré Lorient
87' Gele kaart Strasbourg Gele kaart voor Ângelo Strasbourg
95' Rode kaart Strasbourg Rode kaart voor Dilane Bakwa Strasbourg
90' Wissel Lorient Wissel Ahmadou Bamba Dieng voor Mohamed Bamba Lorient
Video hoogtepunten en samenvatting Strasbourg - Lorient
Opstellingen Strasbourg - Lorient
De opstellingen van Strasbourg en Lorient zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Strasbourg gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Lorient zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Mathieu Le Scornet
Voorbeschouwing Strasbourg - Lorient

Strasbourg en Lorient treffen elkaar in de 22e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Léonard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Strasbourg en Lorient in de Ligue 1 vond plaats op 17 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Strasbourg. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Lorient favoriet. 3 keer wist de ploeg van Strasbourg te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Strasbourg. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Strasbourg 2
Winst Lorient 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Strasbourg op een 10e positie staat, terwijl we Lorient terugvinden op de 16e plaats.