Nabeschouwing Motherwell - Dundee (3-3) || Schotse Premiership 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2023/2024 neemt Motherwell het zaterdag 2 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Dundee. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Dundee live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Dundee (3-3)

De Schotse Premiership 2023/2024 wedstrijd tussen Motherwell en Dundee geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Mika Biereth, waarmee Motherwell met 1-0 de leiding nam. Dundee kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Lyall Cameron, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 34e minuut zette Owen Beck zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Dundee de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Bevis Mugabi de 2-2 maakte voor Motherwell. In de 72e minuut werd Harry Paton van Motherwell met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Motherwell met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Dundee dat via Zach Robinson nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 88e minuut. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat Conor Wilkinson Motherwell weer op 3-3 zette in de 97e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Iain Snedden bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Motherwell - Dundee 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Dundee teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Motherwell Doelpunt Mika Biereth Motherwell 1-0
30' Doelpunt Dundee Doelpunt Lyall Cameron met assist van Aaron Donnelly Dundee 1-1
34' Doelpunt Dundee Doelpunt Owen Beck met assist van Zak Rudden Dundee 1-2
44' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Calum Butcher Motherwell
49' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Dan Casey Motherwell
61' Wissel Motherwell Wissel Conor Wilkinson voor Calum Butcher Motherwell
68' Doelpunt Motherwell Doelpunt Bevis Mugabi met assist van Blair Spittal Motherwell 2-2
70' Wissel Motherwell Wissel Georgie Gent voor Stephen ODonnell Motherwell
70' Wissel Motherwell Wissel Thelonius Bair voor Jonathan Obika Motherwell
71' Harry Paton Motherwell
72' Rode kaart Motherwell Rode kaart voor Harry Paton Motherwell
80' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Malachi Boateng Dundee
81' Wissel Dundee Wissel Scott Tiffoney voor Jordan McGhee Dundee
86' Wissel Motherwell Wissel Oli Shaw voor Mika Biereth Motherwell
86' Wissel Dundee Wissel Josh Mulligan voor Lyall Cameron Dundee
86' Wissel Dundee Wissel Zach Robinson voor Zak Rudden Dundee
88' Doelpunt Dundee Doelpunt Zach Robinson Dundee 2-3
95' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Conor Wilkinson Motherwell
97' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Luke McCowan Dundee
97' Doelpunt Motherwell Doelpunt Conor Wilkinson met assist van Oli Shaw Motherwell 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Dundee
Opstellingen Motherwell - Dundee
De opstellingen van Motherwell en Dundee zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Dundee zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.