Nabeschouwing Valencia - Celta de Vigo (3-0) || Primera División 2022/2023

Zaterdag 17 september 2022 - 18:30 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Valencia het zaterdag 17 september 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Celta de Vigo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mestalla in Valencia.

Via de Valencia - Celta de Vigo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Valencia - Celta de Vigo (3-0)

Het Primera División duel tussen Valencia en Celta de Vigo is onder leiding van scheidsrechter Pablo González Fuertes geëindigd in een 3-0 overwinning voor Valencia. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door S. Castillejo, waarmee Valencia met 1-0 de leiding nam. In de 59e minuut moest F. Cervi van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Pablo González Fuertes een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Celta de Vigo verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Valencia via een goal van Marcos Andre in de 82e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 93e minuut volgde een derde treffer van Valencia, waarmee A. Almeida zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pablo González Fuertes, waardoor Valencia dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Valencia - Celta de Vigo 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Valencia - Celta de Vigo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Valencia Gele kaart voor H. Guillamon Valencia
37' Doelpunt Valencia Doelpunt S. Castillejo Valencia 1-0
52' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor F. Beltran Celta de Vigo
55' Gele kaart Valencia Gele kaart voor S. Lino Valencia
57' Wissel Celta de Vigo Wissel C. Perez voor F. Beltran Celta de Vigo
57' Wissel Celta de Vigo Wissel G. Veiga voor O. Rodriguez Celta de Vigo
59' Rode kaart Celta de Vigo Rode kaart voor F. Cervi Celta de Vigo
67' Wissel Valencia Wissel Nico voor I. Moriba Valencia
69' Gele kaart Valencia Gele kaart voor S. Castillejo Valencia
72' Wissel Valencia Wissel Marcos Andre voor S. Castillejo Valencia
72' Wissel Valencia Wissel J. Kluivert voor E. Cavani Valencia
78' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor G. Veiga Celta de Vigo
82' Doelpunt Valencia Doelpunt Marcos Andre Valencia 2-0
83' Wissel Celta de Vigo Wissel L. de la Torre voor J. Larsen Celta de Vigo
84' Wissel Valencia Wissel Gabriel Paulista voor E. Comert Valencia
84' Wissel Valencia Wissel T. Lato voor J. Gaya Valencia
93' Doelpunt Valencia Doelpunt A. Almeida met assist van H. Guillamon Valencia 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Valencia - Celta de Vigo
Opstellingen Valencia - Celta de Vigo
De opstellingen van Valencia en Celta de Vigo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Valencia gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Celta de Vigo zal beginnen in een 4-1-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Valencia - Celta de Vigo

Valencia en Celta de Vigo treffen elkaar in de 6e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pablo González Fuertes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Valencia en Celta de Vigo in de Primera División vond plaats op 21 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Valencia. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Valencia favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Celta de Vigo slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Valencia 14
Winst Celta de Vigo 6
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Valencia op een 13e positie staat, terwijl we Celta de Vigo terugvinden op de 11e plaats.