Nabeschouwing Galatasaray - Fenerbahçe (0-1) || Super Lig 2023/2024

Zondag 19 mei 2024 - 18:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Galatasaray het zondag 19 mei 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Fenerbahçe. De wedstrijd wordt gespeeld in Rams Global Stadium in Istanbul.

Via de Galatasaray - Fenerbahçe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Galatasaray - Fenerbahçe (0-1)

Het Super Lig duel tussen Galatasaray en Fenerbahçe is onder leiding van scheidsrechter Arda Kardeşler geëindigd in een 0-1 overwinning voor Fenerbahçe. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Alexander Djiku van Fenerbahçe. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 21e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 71 minuten was het Çağlar Söyüncü  die Fenerbahçe op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Fenerbahçe uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Galatasaray - Fenerbahçe 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Galatasaray - Fenerbahçe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Dries Mertens Galatasaray
12' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Alexander Djiku Fenerbahçe
13' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Bright Osayi-Samuel Fenerbahçe
13' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Barış Alper Yılmaz Galatasaray
21' Tweede gele kaart Fenerbahçe Tweede gele kaart voor Alexander Djiku Fenerbahçe
34' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Michy Batshuayi Fenerbahçe
59' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Hakim Ziyech Galatasaray
65' Wissel Fenerbahçe Wissel Joshua King  voor Mert Hakan Yandaş  Fenerbahçe
65' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Mert Hakan Yandaş  Fenerbahçe
71' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt Çağlar Söyüncü  Fenerbahçe 0-1
73' Wissel Galatasaray Wissel Kerem Aktürkoğlu voor Derrick Köhn Galatasaray
74' Wissel Galatasaray Wissel Berkan Kutlu voor Kerem Demirbay Galatasaray
80' Wissel Galatasaray Wissel Wilfried Zaha voor Victor Nelsson Galatasaray
83' Wissel Fenerbahçe Wissel Edin Džeko voor Michy Batshuayi Fenerbahçe
84' Wissel Galatasaray Wissel Tetê voor Hakim Ziyech Galatasaray
84' Wissel Galatasaray Wissel Carlos Vinícius voor Dries Mertens Galatasaray
86' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor D. Livaković Fenerbahçe
88' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Berkan Kutlu Fenerbahçe
89' Wissel Fenerbahçe Wissel Leonardo Bonucci voor Dusan Tadic  Fenerbahçe
95' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Fred Galatasaray
95' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor Fred Fenerbahçe
Video hoogtepunten en samenvatting Galatasaray - Fenerbahçe
Opstellingen Galatasaray - Fenerbahçe
De opstellingen van Galatasaray en Fenerbahçe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Galatasaray gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fenerbahçe zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Galatasaray - Fenerbahçe

Galatasaray en Fenerbahçe treffen elkaar in de 37e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Arda Kardeşler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Galatasaray en Fenerbahçe in de Super Lig vond plaats op 24 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide teams is Fenerbahçe favoriet. 17 keer wist de ploeg van Galatasaray te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Galatasaray. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Galatasaray 9
Winst Fenerbahçe 17
Gelijkspel 13
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Galatasaray op een 1e positie staat, terwijl we Fenerbahçe terugvinden op de 2e plaats.