Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (1-0) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 6 augustus 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (1-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 1-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door M. Reus, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. In de 92e minuut moest L. Hradecky van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Felix Brych een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Bayer 04 Leverkusen verder met een speler minder.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Reus Borussia Dortmund 1-0
13' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel C. Aranguiz voor R. Andrich Bayer 04 Leverkusen
23' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Hazard voor K. Adeyemi Borussia Dortmund
27' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
37' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor E. Palacios Bayer 04 Leverkusen
43' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Hazard Borussia Dortmund
46' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel A. Hlozek voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
56' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor P. Hincapie Bayer 04 Leverkusen
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel S. Azmoun voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
68' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Brandt voor Y. Moukoko Borussia Dortmund
72' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor N. Schlotterbeck Borussia Dortmund
78' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor E. Palacios Bayer 04 Leverkusen
79' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel M. Bakker voor P. Hincapie Bayer 04 Leverkusen
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor D. Malen Borussia Dortmund
92' Rode kaart Bayer 04 Leverkusen Rode kaart voor L. Hradecky Bayer 04 Leverkusen
95' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Opstellingen Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.