Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund (3-0) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 10 september 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 10 september 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund (3-0)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Sven Jablonski geëindigd in een 3-0 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door W. Orban, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Szoboszlai op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut volgde een derde treffer van RB Leipzig, waarmee A. Haidara zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sven Jablonski, waardoor Red Bull Leipzig dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt W. Orban met assist van D. Szoboszlai RB Leipzig 1-0
45' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt D. Szoboszlai met assist van M. Simakan RB Leipzig 2-0
58' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Meunier Borussia Dortmund
59' Wissel Borussia Dortmund Wissel G. Reyna voor M. Wolf Borussia Dortmund
59' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor J. Brandt Borussia Dortmund
68' Wissel RB Leipzig Wissel B. Henrichs voor M. Simakan RB Leipzig
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Njinmah voor S. Ozcan Borussia Dortmund
75' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor K. Laimer RB Leipzig
77' Wissel RB Leipzig Wissel J. Gvardiol voor A. Diallo RB Leipzig
77' Wissel RB Leipzig Wissel A. Haidara voor E. Forsberg RB Leipzig
84' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Haidara met assist van T. Werner RB Leipzig 3-0
85' Wissel RB Leipzig Wissel K. Kampl voor K. Laimer RB Leipzig
85' Wissel RB Leipzig Wissel A. Silva voor T. Werner RB Leipzig
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor A. Modeste Borussia Dortmund
89' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor D. Raum RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund
Opstellingen Red Bull Leipzig - Borussia Dortmund
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.