Nabeschouwing Fenerbahçe - Dynamo Kiev (1-2) (na verlenging) || Champions League 2022/2023

Woensdag 27 juli 2022 - 19:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Fenerbahçe het woensdag 27 juli 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Dynamo Kiev. De wedstrijd wordt gespeeld in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi in İstanbul.

Via de Fenerbahçe - Dynamo Kiev live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fenerbahçe - Dynamo Kiev (1-2) (na verlenging)

Het Champions League duel tussen Fenerbahçe en Dynamo Kiev is onder leiding van scheidsrechter Massimiliano Irrati geëindigd in een 1-2 overwinning voor Dynamo Kiev. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Dynamo Kiev dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor I. Yuksek van Fenerbahçe. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 53e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 57 minuten was het V. Buyalskyy die Dynamo Kyiv op een 0-1 voorsprong zette. Een penalty in de 70e minuut was de ideale kans voor Fenerbahçe om te scoren. E. Valencia was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 0-1 bleef.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde A. Szalai de gelijkmaker voor Fenerbahçe in de 89e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. In de 114e was het Dynamo Kyiv dat op voorsprong kwam te staan na een goal van O. Karavaev.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Massimiliano Irrati af en was het Dynamo Kiev die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

LIVE Fenerbahçe - Dynamo Kiev 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fenerbahçe - Dynamo Kiev teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor V. Tsygankov Dynamo Kyiv
29' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor I. Yuksek Fenerbahçe
33' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor S. Sydorchuk Dynamo Kyiv
37' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor B. Osayi-Samuel Fenerbahçe
38' Wissel Dynamo Kyiv Wissel V. Vanat voor B. Verbic Dynamo Kyiv
48' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor E. Valencia Fenerbahçe
48' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor V. Dubinchak Dynamo Kyiv
46' Wissel Fenerbahçe Wissel E. Mor voor I. C. Kahveci Fenerbahçe
53' Tweede gele kaart Fenerbahçe Tweede gele kaart voor I. Yuksek Fenerbahçe
57' Doelpunt Dynamo Kyiv Doelpunt V. Buyalskyy met assist van T. Kedziora Dynamo Kyiv 0-1
58' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor V. Buyalskyy Dynamo Kyiv
60' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor M. Shaparenko Dynamo Kyiv
63' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor E. Mor Fenerbahçe
63' Wissel Fenerbahçe Wissel M. Crespo voor J. King Fenerbahçe
67' Wissel Dynamo Kyiv Wissel V. Shepelev voor A. Besedin Dynamo Kyiv
67' Wissel Dynamo Kyiv Wissel D. Garmash voor V. Buyalskyy Dynamo Kyiv
68' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor D. Popov Dynamo Kyiv
70' Penalty gemist Fenerbahçe Penalty gemist E. Valencia Fenerbahçe
77' Wissel Fenerbahçe Wissel S. Dursun voor E. Valencia Fenerbahçe
77' Wissel Fenerbahçe Wissel Bruma voor E. Mor Fenerbahçe
85' Wissel Fenerbahçe Wissel Lincoln voor M. Tisserand Fenerbahçe
89' Doelpunt Fenerbahçe Doelpunt A. Szalai met assist van Lincoln Fenerbahçe 1-1
91' Wissel Dynamo Kyiv Wissel O. Karavaev voor T. Kedziora Dynamo Kyiv
95' Wissel Fenerbahçe Wissel F. Novak voor W. Arao Fenerbahçe
98' Gele kaart Fenerbahçe Gele kaart voor A. Szalai Fenerbahçe
106' Wissel Dynamo Kyiv Wissel K. Vivcharenko voor V. Dubinchak Dynamo Kyiv
106' Wissel Dynamo Kyiv Wissel O. Andriyevski voor S. Sydorchuk Dynamo Kyiv
111' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor D. Garmash Dynamo Kyiv
114' Doelpunt Dynamo Kyiv Doelpunt O. Karavaev met assist van K. Vivcharenko Dynamo Kyiv 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Fenerbahçe - Dynamo Kiev
Opstellingen Fenerbahçe - Dynamo Kiev
De opstellingen van Fenerbahçe en Dynamo Kiev zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fenerbahçe gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Dynamo Kiev zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Fenerbahçe - Dynamo Kiev

Fenerbahçe en Dynamo Kiev spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Massimiliano Irrati en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fenerbahçe en Dynamo Kiev in de Champions League vond plaats op 20 juli 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Dynamo Kiev favoriet. 2 keer wist de ploeg van Fenerbahçe te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Fenerbahçe. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.