Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Red Bull Leipzig (0-4) || Champions League 2022/2023

Woensdag 2 november 2022 - 18:45 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Shakhtar Donetsk het woensdag 2 november 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Miejski Legii Warszawa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego in Warszawa.

Via de Shakhtar Donetsk - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Red Bull Leipzig (0-4)

Het Champions League duel tussen Shakhtar Donetsk en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 0-4 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door C. Nkunku, waarmee RB Leipzig met 0-1 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Silva op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut volgde een derde treffer van RB Leipzig, waarmee D. Szoboszlai zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 68 minuten was het V. Bondar die de bal in eigen doel werkte, waardoor RB Leipzig op 0-4 kwam te staan.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor Red Bull Leipzig.

LIVE Shakhtar Donetsk - Red Bull Leipzig 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtar Donetsk - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku met assist van T. Werner RB Leipzig 0-1
19' Wissel RB Leipzig Wissel E. Forsberg voor T. Werner RB Leipzig
24' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor B. Mykhaylichenko Shakhtar Donetsk
50' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Silva met assist van M. Simakan RB Leipzig 0-2
59' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel D. Sikan voor L. Traore Shakhtar Donetsk
59' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel N. Djurasek voor G. Sudakov Shakhtar Donetsk
59' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Lucas Taylor voor Y. Konoplya Shakhtar Donetsk
62' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt D. Szoboszlai met assist van C. Nkunku RB Leipzig 0-3
66' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Lucas Taylor Shakhtar Donetsk
67' Wissel RB Leipzig Wissel D. Olmo voor D. Szoboszlai RB Leipzig
67' Wissel RB Leipzig Wissel B. Henrichs voor M. Simakan RB Leipzig
67' Wissel RB Leipzig Wissel M. Halstenberg voor D. Raum RB Leipzig
68' Eigen doelpunt RB Leipzig Eigen doelpunt V. Bondar D. Olmo RB Leipzig 0-4
74' Wissel RB Leipzig Wissel A. Diallo voor X. Schlager RB Leipzig
74' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel A. Totovytsky voor M. Mudryk Shakhtar Donetsk
81' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel D. Kryskiv voor A. Bondarenko Shakhtar Donetsk
89' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor D. Sikan Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Shakhtar Donetsk - Red Bull Leipzig
Opstellingen Shakhtar Donetsk - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Shakhtar Donetsk en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtar Donetsk gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.