Nabeschouwing Blackpool - Preston North End (4-2) || Championship 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 13:30 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Blackpool het zaterdag 22 oktober 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Preston North End. De wedstrijd wordt gespeeld in Bloomfield Road in Blackpool.

Via de Blackpool - Preston North End live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Blackpool - Preston North End (4-2)

Het Championship duel tussen Blackpool en Preston North End is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 4-2 overwinning voor Blackpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door J. Yates, waarmee Blackpool met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van B. Whiteman in de 38e minuut zorgde er even later voor dat Preston North End weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 68e minuut zette C. Patino zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Blackpool de leiding in de wedstrijd nam.

Na 81 minuten werd de voorsprong voor Blackpool vergroot nadat J. Yates de 3-1 wist te scoren. In de 89e werkte C. Connolly de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-2 kwam te staan. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 95e minuut en kwam op naam te staan van Blackpool speler C. Hamilton, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Chris Kavanagh bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Blackpool.

LIVE Blackpool - Preston North End 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Blackpool - Preston North End teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor A. Fernandez Preston North End
30' Wissel Blackpool Wissel S. Carey voor L. Bridcutt Blackpool
30' Doelpunt Blackpool Doelpunt J. Yates met assist van G. Madine Blackpool 1-0
38' Penalty Preston North End Penalty B. Whiteman Preston North End 1-1
45' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor J. Storey Preston North End
46' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor C. Patino Blackpool
64' Wissel Preston North End Wissel B. Diaby voor G. Cunningham Preston North End
68' Doelpunt Blackpool Doelpunt C. Patino met assist van S. Carey Blackpool 2-1
76' Wissel Preston North End Wissel S. Maguire voor R. Ledson Preston North End
76' Wissel Preston North End Wissel R. Brady voor B. Woodburn Preston North End
81' Wissel Blackpool Wissel R. Williams voor J. Thorniley Blackpool
81' Doelpunt Blackpool Doelpunt J. Yates met assist van C. Patino Blackpool 3-1
83' Wissel Preston North End Wissel C. Evans voor J. Storey Preston North End
83' Wissel Preston North End Wissel A. Browne voor A. McCann Preston North End
86' Wissel Blackpool Wissel D. Thompson voor J. Husband Blackpool
89' Eigen doelpunt Preston North End Eigen doelpunt C. Connolly Preston North End 3-2
95' Doelpunt Blackpool Doelpunt C. Hamilton met assist van J. Yates Blackpool 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Blackpool - Preston North End
Opstellingen Blackpool - Preston North End
De opstellingen van Blackpool en Preston North End zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Blackpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Preston North End zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.