Nabeschouwing Middlesbrough - Birmingham City (1-0) || Championship 2022/2023

Woensdag 5 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Middlesbrough het woensdag 5 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Heritage Park in Bishop Auckland.

Via de Middlesbrough - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Middlesbrough - Birmingham City (1-0)

Het Championship duel tussen Middlesbrough en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Michael Salisbury geëindigd in een 1-0 overwinning voor Middlesbrough. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door C. Akpom, waarmee Middlesbrough met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Middlesbrough dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Middlesbrough.

LIVE Middlesbrough - Birmingham City 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Middlesbrough - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor J. Bacuna Birmingham City
15' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor P. McNair Middlesbrough
23' Doelpunt Middlesbrough Doelpunt C. Akpom Middlesbrough 1-0
29' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor A. Dijksteel Middlesbrough
46' Wissel Birmingham City Wissel H. Mejbri voor J. Bacuna Birmingham City
63' Wissel Middlesbrough Wissel R. McGree voor H. Hackney Middlesbrough
70' Wissel Middlesbrough Wissel M. Forss voor C. Akpom Middlesbrough
70' Wissel Middlesbrough Wissel D. Lenihan voor R. Giles Middlesbrough
79' Wissel Birmingham City Wissel G. Hall voor K. Bielik Birmingham City
79' Wissel Birmingham City Wissel L. Jutkiewicz voor T. Deeney Birmingham City
82' Wissel Middlesbrough Wissel D. Watmore voor Muniz Rodrigo Middlesbrough
82' Wissel Middlesbrough Wissel T. Smith voor A. Dijksteel Middlesbrough
88' Wissel Birmingham City Wissel J. Bellingham voor T. Chong Birmingham City
88' Wissel Birmingham City Wissel J. James voor M. Colin Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Middlesbrough - Birmingham City
Opstellingen Middlesbrough - Birmingham City
De opstellingen van Middlesbrough en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Middlesbrough gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Middlesbrough - Birmingham City

Middlesbrough en Birmingham City treffen elkaar in de 13e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Salisbury en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Middlesbrough en Birmingham City in de Championship vond plaats op 15 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Middlesbrough. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Middlesbrough favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Birmingham City slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Middlesbrough 9
Winst Birmingham City 6
Gelijkspel 5
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Middlesbrough op een 22e positie staat, terwijl we Birmingham City terugvinden op de 16e plaats.