Nabeschouwing Reading - Sunderland (0-3) || Championship 2022/2023

Woensdag 14 september 2022 - 21:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Reading het woensdag 14 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sunderland. De wedstrijd wordt gespeeld in Select Car Leasing Stadium in Reading.

Via de Reading - Sunderland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reading - Sunderland (0-3)

Het Championship duel tussen Reading en Sunderland is onder leiding van scheidsrechter Matt Donohue geëindigd in een 0-3 overwinning voor Sunderland. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door P. Roberts, waarmee Sunderland met 0-1 de leiding nam. Sunderland vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Roberts op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 69e minuut volgde een derde treffer van Sunderland, waarmee J. Clarke zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matt Donohue, waardoor Sunderland dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Reading - Sunderland 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reading - Sunderland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Wissel Sunderland Wissel E. Embleton voor E. Simms Sunderland
39' Doelpunt Sunderland Doelpunt P. Roberts met assist van E. Embleton Sunderland 0-1
41' Doelpunt Sunderland Doelpunt P. Roberts met assist van E. Embleton Sunderland 0-2
46' Wissel Reading Wissel A. Baba voor M. Loum Reading
62' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor A. Alese Sunderland
65' Wissel Reading Wissel Y. Meite voor S. Hutchinson Reading
69' Doelpunt Sunderland Doelpunt J. Clarke met assist van D. Neil Sunderland 0-3
71' Gele kaart Reading Gele kaart voor A. Yiadom Reading
74' Wissel Sunderland Wissel J. Matete voor P. Roberts Sunderland
74' Wissel Sunderland Wissel A. Diallo voor A. Pritchard Sunderland
82' Wissel Sunderland Wissel J. Bennette voor C. Evans Sunderland
85' Wissel Reading Wissel M. Craig voor L. Joao Reading
Video hoogtepunten en samenvatting Reading - Sunderland
Opstellingen Reading - Sunderland
De opstellingen van Reading en Sunderland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reading gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sunderland zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Reading - Sunderland

Reading en Sunderland treffen elkaar in de 10e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matt Donohue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Reading en Sunderland in de Championship vond plaats op 14 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Reading favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Sunderland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Reading 1
Winst Sunderland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Reading op een 4e positie staat, terwijl we Sunderland terugvinden op de 10e plaats.