Nabeschouwing West Bromwich Albion - Birmingham City (2-3) || Championship 2022/2023

Woensdag 14 september 2022 - 21:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt West Bromwich Albion het woensdag 14 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Birmingham City (2-3)

Het Championship duel tussen West Bromwich Albion en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Joshua Smith geëindigd in een 2-3 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door S. Hogan, waarmee Birmingham City met 0-1 de leiding nam. West Bromwich Albion kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Wallace, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette S. Hogan zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Birmingham City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor Birmingham City vergroot nadat S. Hogan de 1-3 wist te scoren. In de 83e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van West Bromwich Albion speler T. Brandon.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Joshua Smith en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Birmingham City.

LIVE West Bromwich Albion - Birmingham City 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Birmingham City Doelpunt S. Hogan met assist van J. Bacuna Birmingham City 0-1
23' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt J. Wallace met assist van J. Molumby West Bromwich Albion 1-1
42' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor C. Townsend West Bromwich Albion
46' Wissel Birmingham City Wissel J. James voor K. Bielik Birmingham City
54' Doelpunt Birmingham City Doelpunt S. Hogan met assist van J. Bacuna Birmingham City 1-2
60' Wissel Birmingham City Wissel J. Leko voor M. Roberts Birmingham City
60' Wissel West Bromwich Albion Wissel T. Brandon voor O. Yokuslu West Bromwich Albion
64' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor T. Gardner-Hickman West Bromwich Albion
72' Doelpunt Birmingham City Doelpunt S. Hogan met assist van T. Deeney Birmingham City 1-3
76' Wissel Birmingham City Wissel H. Mejbri voor J. Bacuna Birmingham City
77' Wissel Birmingham City Wissel L. Jutkiewicz voor T. Deeney Birmingham City
77' Wissel West Bromwich Albion Wissel E. Pieters voor K. Bartley West Bromwich Albion
77' Wissel West Bromwich Albion Wissel J. Livermore voor T. Gardner-Hickman West Bromwich Albion
77' Wissel West Bromwich Albion Wissel M. Phillips voor K. Grant West Bromwich Albion
83' Penalty West Bromwich Albion Penalty T. Brandon West Bromwich Albion 2-3
86' Wissel Birmingham City Wissel G. Hall voor J. Williams Birmingham City
95' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Birmingham City
96' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor D. Sanderson Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Birmingham City
Opstellingen West Bromwich Albion - Birmingham City
De opstellingen van West Bromwich Albion en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.