Nabeschouwing De Graafschap - Jong AZ (5-1) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 28 februari 2020 - 20:00 uur



In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt De Graafschap het vrijdag 28 februari 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - Jong AZ (5-1)

Het Eerste Divisie duel tussen De Graafschap en Jong AZ is geëindigd in een 5-1 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door R. Seuntjens, waarmee De Graafschap met 1-0 de leiding nam. De Graafschap vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. van Mieghem op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut volgde een derde treffer van De Graafschap, waarmee B. van den Boomen zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam De Graafschap geen gas terug, waardoor in de 41e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Vet. In de 52e minuut werd de stand op 5-0 gezet na een benutte penalty van De Graafschap speler R. Seuntjens. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 57e minuut en kwam op naam te staan van Jong AZ speler T. Oosting, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van De Graafschap.

Wedstrijdstatistieken De Graafschap - Jong AZ
Goals
5
1
Balbezit
52%
48%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
17
8
Schoten op doel
10
5
Aanvallen
67
70
Gevaarlijke aanvallen
35
39
Corners
8
5
Wissels
3
3
LIVE De Graafschap - Jong AZ 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt De Graafschap Doelpunt R. Seuntjens met assist van D. van Mieghem De Graafschap 1-0
27' Doelpunt De Graafschap Doelpunt D. van Mieghem met assist van B. van den Boomen De Graafschap 2-0
35' Doelpunt De Graafschap Doelpunt B. van den Boomen De Graafschap 3-0
41' Doelpunt De Graafschap Doelpunt J. Vet met assist van B. van den Boomen De Graafschap 4-0
46' Wissel Jong AZ Wissel M. Bakker voor M. Gullit Jong AZ
52' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor J. Jacobs Jong AZ
52' Penalty De Graafschap Penalty R. Seuntjens De Graafschap 5-0
57' Doelpunt Jong AZ Doelpunt T. Oosting met assist van P. Koopmeiners Jong AZ 5-1
58' Wissel De Graafschap Wissel I. Mystakidis voor R. Seuntjens De Graafschap
58' Wissel Jong AZ Wissel D. Kunst voor M. Taabouni Jong AZ
69' Wissel De Graafschap Wissel J. Berrio voor S. Nijland De Graafschap
77' Wissel De Graafschap Wissel C. Slattery voor D. van Mieghem De Graafschap
80' Wissel Jong AZ Wissel A. Fase voor R. Margaret Jong AZ
86' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor R. Sedlacek Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - Jong AZ
Opstellingen De Graafschap - Jong AZ
De opstellingen van De Graafschap en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Wissels Jong AZ
# Speler Pos.
16 Beau Reus K
14 Justin Bakker V
12 Robin Lathouwers V
15 Justin Baas M
17 Des Kunst M
18 Anton Fase A
Voorbeschouwing De Graafschap - Jong AZ

De Graafschap en Jong AZ treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen De Graafschap en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 25 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong AZ. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel De Graafschap als Jong AZ wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst De Graafschap 1
Winst Jong AZ 1
Gelijkspel 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel De Graafschap op een 2e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 15e plaats.

Tags
De Graafschap - Jong AZ Opstelling De Graafschap Opstelling Jong AZ Live De Graafschap - Jong AZ Live De Graafschap - Jong AZ kijken De Graafschap - Jong AZ kijken Live De Graafschap - Jong AZ stream De Graafschap - Jong AZ Fox Sports Nabeschouwing De Graafschap - Jong AZ Uitslag De Graafschap - Jong AZ Statistieken De Graafschap - Jong AZ Eerste Divisie 2019/2020 De Graafschap - Jong AZ wedden De Graafschap - Jong AZ gokken De Graafschap - Jong AZ Unibet