Nabeschouwing Excelsior - Jong AZ (3-3) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 14 februari 2020 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt Excelsior het vrijdag 14 februari 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Jong AZ (3-3)

De Eerste Divisie 2019/2020 wedstrijd tussen Excelsior en Jong AZ geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Jong AZ kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-2 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van R. Penalty Kick 51Margaret. De eerste goal viel in de eerste helft, na 34 minuten was het J. Church die Jong AZ op een 0-1 voorsprong zette.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Omarsson de 2-2 maakte voor Excelsior. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Excelsior leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 80 minuten op voorsprong na een goal van A. Mendes Moreira: 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Jong AZ. In de 82e minuut was het F. Correia die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Excelsior - Jong AZ 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Jong AZ Doelpunt R. Penalty Kick 51Margaret Jong AZ 0-2
34' Doelpunt Jong AZ Doelpunt J. Church met assist van T. Oosting Jong AZ 0-1
53' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Vloet Excelsior 1-2
71' Wissel Excelsior Wissel A. Mendes Moreira voor T. Verhaar Excelsior
73' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor A. Mendes Moreira Excelsior
75' Doelpunt Excelsior Doelpunt E. Omarsson met assist van B. Ormonde-Ottewill Excelsior 2-2
80' Doelpunt Excelsior Doelpunt A. Mendes Moreira Excelsior 3-2
81' Wissel Excelsior Wissel S. Meijer voor R. Vloet Excelsior
82' Doelpunt Jong AZ Doelpunt F. Correia Jong AZ 3-3
85' Wissel Excelsior Wissel S. Horemans voor A. Aberkane Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Jong AZ
Opstellingen Excelsior - Jong AZ
De opstellingen van Excelsior en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Excelsior - Jong AZ

Excelsior en Jong AZ treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 19 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Excelsior. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Excelsior favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Jong AZ slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Excelsior 1
Winst Jong AZ 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 7e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 14e plaats.