Nabeschouwing Excelsior - NAC Breda (2-2) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 31 januari 2020 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt Excelsior het vrijdag 31 januari 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - NAC Breda (2-2)

De Eerste Divisie 2019/2020 wedstrijd tussen Excelsior en NAC Breda geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door R. Vloet, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 73e minuut voor dat Excelsior via L. Bruins op 2-0 kwam te staan. In de 87e minuut wist NAC Breda de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. van Hecke.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor NAC Breda nadat A. Verschueren in de 94e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Excelsior - NAC Breda 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Vloet met assist van W. Burger Excelsior 1-0
53' Wissel NAC Breda Wissel J. Bohui voor J. van der Gaag NAC Breda
60' Wissel NAC Breda Wissel S. van Hooijdonk voor T. Haye NAC Breda
71' Wissel Excelsior Wissel A. Mendes Moreira voor T. Verhaar Excelsior
73' Penalty Excelsior Penalty L. Bruins Excelsior 2-0
73' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor P. van Anholt NAC Breda
79' Wissel NAC Breda Wissel F. Stokkers voor L. Ilić NAC Breda
82' Wissel Excelsior Wissel S. Horemans voor W. Burger Excelsior
84' Wissel Excelsior Wissel S. Meijer voor E. Ómarsson Excelsior
87' Doelpunt NAC Breda Doelpunt J. van Hecke NAC Breda 2-1
94' Doelpunt NAC Breda Doelpunt A. Verschueren met assist van M. El Allouchi NAC Breda 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - NAC Breda
Opstellingen Excelsior - NAC Breda
De opstellingen van Excelsior en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Marinus Dijkhuizen
Coach WIllem Weijs
Voorbeschouwing Excelsior - NAC Breda

Excelsior en NAC Breda treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en NAC Breda in de Eerste Divisie vond plaats op 20 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor NAC Breda. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is NAC Breda favoriet. 1 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Excelsior. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Excelsior 0
Winst NAC Breda 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 8e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 6e plaats.