Nabeschouwing FC Den Bosch - NEC (2-2) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 13 september 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt FC Den Bosch het vrijdag 13 september 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Via de FC Den Bosch - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - NEC (2-2)

De Eerste Divisie 2019/2020 wedstrijd tussen FC Den Bosch en NEC geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van C. Odenthal zette FC Den Bosch op een 1-0 voorsprong in de 41e minuut van de wedstrijd. In de 70e minuut kreeg L. Vaisanen van FC Den Bosch voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor FC Den Bosch de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte O. ter Haar Romeny namens NEC in de 78e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 80e minuut was het FC Den Bosch dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van R. Rodrigues. Na 94 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Velikonja de 2-2 maakte namens NEC.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE FC Den Bosch - NEC 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. Kvida NEC
29' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor L. Vaisanen FC Den Bosch
41' Eigen doelpunt FC Den Bosch Eigen doelpunt C. Odenthal FC Den Bosch 1-0
46' Wissel NEC Wissel F. Sturing voor C. Odenthal NEC
57' Wissel NEC Wissel J. Okita voor A. Musaba NEC
67' Wissel FC Den Bosch Wissel L. Brouwers voor A. Laukart FC Den Bosch
70' Tweede gele kaart FC Den Bosch Tweede gele kaart voor L. Vaisanen FC Den Bosch
72' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Voets voor R. Trotman FC Den Bosch
78' Doelpunt NEC Doelpunt O. ter Haar Romeny met assist van Z. Flemming NEC 1-1
79' Wissel NEC Wissel E. Velikonja voor O. ter Haar Romeny NEC
80' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt R. Rodrigues FC Den Bosch 2-1
88' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Meerveld voor R. Rodrigues FC Den Bosch
91' Gele kaart NEC Gele kaart voor B. Kuipers NEC
94' Doelpunt NEC Doelpunt E. Velikonja NEC 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - NEC
Opstellingen FC Den Bosch - NEC
De opstellingen van FC Den Bosch en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Den Bosch - NEC

FC Den Bosch en NEC treffen elkaar in de 6e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en NEC in de Eerste Divisie vond plaats op 15 maart 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 4 keer wist de ploeg van FC Den Bosch te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor FC Den Bosch. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Den Bosch 2
Winst NEC 4
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Den Bosch op een 18e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 8e plaats.