Nabeschouwing FC Dordrecht - De Graafschap (1-2) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 21 februari 2020 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt FC Dordrecht het vrijdag 21 februari 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - De Graafschap (1-2)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en De Graafschap is geëindigd in een 1-2 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door R. Polley, waarmee FC Dordrecht met 1-0 de leiding nam. De Graafschap kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Vet, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 36e minuut zette D. van Mieghem zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee De Graafschap de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 69e minuut werd M. Hamdaoui van De Graafschap met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor De Graafschap het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor De Graafschap dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Dordrecht - De Graafschap 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt R. Polley met assist van Q. Hogesteger FC Dordrecht 1-0
23' Doelpunt De Graafschap Doelpunt J. Vet met assist van S. Nijland De Graafschap 1-1
26' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor D. Gravenberch FC Dordrecht
33' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor T. van de Pavert De Graafschap
36' Doelpunt De Graafschap Doelpunt D. van Mieghem met assist van S. Nijland De Graafschap 1-2
64' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor J. Van Heertum De Graafschap
68' Wissel De Graafschap Wissel C. Slattery voor S. Nijland De Graafschap
69' Rode kaart De Graafschap Rode kaart voor M. Hamdaoui De Graafschap
75' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor J. Schuurman FC Dordrecht
82' Wissel FC Dordrecht Wissel T. Kok voor A. El Bouchataoui FC Dordrecht
84' Wissel FC Dordrecht Wissel D. Green voor J. Schuurman FC Dordrecht
84' Wissel De Graafschap Wissel J. Tutuarima voor R. Seuntjens De Graafschap
88' Wissel FC Dordrecht Wissel T. Schalekamp voor L. Montsma FC Dordrecht
95' Wissel De Graafschap Wissel V. van den Bogert voor D. van Mieghem De Graafschap
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - De Graafschap
Opstellingen FC Dordrecht - De Graafschap
De opstellingen van FC Dordrecht en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-1-3-2
Coach Harry van den Ham
Coach Mike Snoei
Voorbeschouwing FC Dordrecht - De Graafschap

FC Dordrecht en De Graafschap treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en De Graafschap in de Eerste Divisie vond plaats op 25 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor De Graafschap. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is De Graafschap favoriet. 7 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor FC Dordrecht. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 5
Winst De Graafschap 7
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 19e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 2e plaats.