Nabeschouwing Jong Ajax - FC Eindhoven (6-0) || Eerste Divisie 2019/2020

Vrijdag 4 oktober 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt Jong Ajax het vrijdag 4 oktober 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Eindhoven. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Duivendrecht.

Via de Jong Ajax - FC Eindhoven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - FC Eindhoven (6-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en FC Eindhoven is onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens geëindigd in een 6-0 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door L. Traore, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. FC Eindhoven kreeg via J. Sleegers in de 40e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Robin Hensgens de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Een eigen doelpunt van B. Biemans zorgde ervoor dat Jong Ajax in de 42e minuut op 2-0 kwam te staan.

In de 44e minuut volgde een derde treffer van Jong Ajax, waarmee N. Lang zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Jong Ajax geen gas terug, waardoor in de 50e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Ekkelenkamp. De vijfde treffer van Jong Ajax viel in de 54e minuut en kwam op naam te staan van P. Schuurs. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 58e minuut was het Jong Ajax dat via R. Gravenberch de stand op 6-0 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robin Hensgens en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van Jong Ajax, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Jong Ajax - FC Eindhoven 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - FC Eindhoven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt L. Traore met assist van P. Schuurs Jong Ajax 1-0
40' Penalty gemist FC Eindhoven Penalty gemist J. Sleegers FC Eindhoven
42' Eigen doelpunt Jong Ajax Eigen doelpunt B. Biemans Jong Ajax 2-0
44' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt N. Lang Jong Ajax 3-0
46' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor M. Peijnenburg FC Eindhoven
46' Wissel FC Eindhoven Wissel C. Faber voor K. de Rooij FC Eindhoven
50' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt J. Ekkelenkamp met assist van C. Eiting Jong Ajax 4-0
54' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt P. Schuurs Jong Ajax 5-0
56' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor S. Bourard FC Eindhoven
57' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor R. Swinkels FC Eindhoven
58' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt R. Gravenberch Jong Ajax 6-0
60' Wissel Jong Ajax Wissel K. Taylor voor R. Gravenberch Jong Ajax
62' Wissel FC Eindhoven Wissel Y. Roseboom voor R. Cicilia FC Eindhoven
66' Wissel Jong Ajax Wissel J. Pynadath voor N. Kuhn Jong Ajax
71' Wissel FC Eindhoven Wissel F. Van Den Eynden voor M. Peijnenburg FC Eindhoven
78' Wissel Jong Ajax Wissel A. Mendez voor L. Traore Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - FC Eindhoven
Opstellingen Jong Ajax - FC Eindhoven
De opstellingen van Jong Ajax en FC Eindhoven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Jong Ajax - FC Eindhoven

Jong Ajax en FC Eindhoven treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Hensgens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en FC Eindhoven in de Eerste Divisie vond plaats op 15 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is FC Eindhoven favoriet. 6 keer wist de ploeg van Jong Ajax te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Jong Ajax. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 3
Winst FC Eindhoven 6
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 5e positie staat, terwijl we FC Eindhoven terugvinden op de 6e plaats.