Nabeschouwing Jong Ajax - Roda JC (2-0) || Eerste Divisie 2019/2020

Maandag 9 december 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt Jong Ajax het maandag 9 december 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Duivendrecht.

Via de Jong Ajax - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Roda JC (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets geëindigd in een 2-0 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door J. Ekkelenkamp, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. Jong Ajax vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Ekkelenkamp op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Jong Ajax.

LIVE Jong Ajax - Roda JC 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor D. Werker Roda JC Kerkrade
39' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt J. Ekkelenkamp Jong Ajax 1-0
44' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt J. Ekkelenkamp met assist van Q. Timber Jong Ajax 2-0
46' Wissel Jong Ajax Wissel K. Taylor voor B. Brobbey Jong Ajax
52' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor Q. Timber Jong Ajax
81' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel I. Prtajin voor N. Souren Roda JC Kerkrade
81' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel B. Simakala voor R. Alberg Roda JC Kerkrade
84' Wissel Jong Ajax Wissel H. Bande voor N. Kuhn Jong Ajax
90' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor I. Prtajin Roda JC Kerkrade
90' Wissel Jong Ajax Wissel A. Mendez voor Q. Timber Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Roda JC
Opstellingen Jong Ajax - Roda JC
De opstellingen van Jong Ajax en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Jong Ajax - Roda JC

Jong Ajax en Roda JC treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Laurens Gerrets en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 11 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 2 keer wist de ploeg van Jong Ajax te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Jong Ajax. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 1
Winst Roda JC 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 3e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 14e plaats.